Brønshøj Husum Forenede Sportsklubber er et afsluttet kapitel

Brønshøj Husum Forenede Sportsklubber er fortid. Et stykke idrætshistorie i lokalområdet er afsluttet. Netavisen skrev for 2-3 uger siden om den mulige lukning, og det er nu bekræftet. Sidste gerning var uddelingen af årets idrætspriser 2021. 

             

 

Hvad de færreste sikkert husker er, at sammenslutningen faktisk nåede at stille op i en fodboldturnering under navnet Brønshøj Husum Forenede Sportsklubber. Det var med Bo Henriksen som træner. Som det ses, var det en lokal blanding af spillere. Desværre gik det i sig selv igen, men billedet har vi da som minde.

I den almindelige offentlighed er sammenslutningen ellers mest kendt for hvert år at uddele sportspriser til lokale idrætsudøvere. Det er sket siden 1974, hvor man i samarbejde med det daværende Husumbladet hvert år kårede og hyldede succesfulde sportsfolk, som havde gjort det ekstra godt pågældende år.

Ikke lang tid efter indstiftede man også en pris til Årets Idrætsleder, og den er sammen med den anden pris troligt blevet uddelt hvert år i november/december måned.

Selvfølgelig kan man sige, at tiderne forandrer sig, og at der som følge der af sker en del ændringer hist og her. Men når man tænker på hvilke brillante sportsnavne og klubber, der i årenes løb har nydt den hæder, der fulgte med prisen, så vil det unægtelig være en mærkelig og lidt trist tanke, hvis det stopper her. Heldigvis kan vi skrive “hvis det stopper”, for den siddende bestyrelse arbejder ihærdigt på at finde andre, som kan  føre traditionen videre. Ved et afsluttende bestyrelsesmøde i januar, afvikles de forskellige ting, og man håber da at have fundet en løsning på det med idrætspriserne.

 

     

Fra en prisuddeling i 90’erne – Årets Idrætsleder modtager pokalen af netavisens redaktør

Langt hovedparten af priserne i årenes løb er såmænd blevet overrakt af netavisens redaktør, som kom til Husumbladet i 1978, og til og med 2012 troligt hvert år overrakte pokaler til de prisvindende. Efter den tid har netavisen såmænd selv stået for uddeling af en lokal idrætspris, men her var betingelsen, at der skulle være emner, der havde fortjent denne hyldest. Og der har jo været et par smuttere ind i mellem.

82 års lokalt samarbejde i Brønshøj Husum Forenede Sportsklubber er hermed slut.

netavisen 2. december 2021 kl. 12.45