Oplev "Jul i Tivoli" fra søndag den 19. november - netavisen springer med en frisk konkurrence !

Når Tivoli tager hul på sin 29. julesæson, bliver med en ny kunstskøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter. Der bliver gensyn med Tivoli største balletsatsning nogensinde: Snedronningen, hvor Oh Land har skabt musikken, og H.M. Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi. Der er udsigt til svensk Michelin restaurant, Knystaforsen, som serverer topgastronomi tilberedt over bål i Det japanske Tårn. I samarbejde med Tivoli springer vi med en julekonkurrence, som har de sædvanlige flotte præmier. Se længere nede på siden.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 19. november til og med Nytårsaften, der afsluttes med festfyrværkeri.

Boder, smuk pynt og forlystelser
Der er igen i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, 860 snepyntede juletræer, nisser, glaskugler, lys og 18.400 hyacinter. Mange vil også glæde sig til den traditionsrige gåtur rundt om Tivolisøen under de lysende hængepile. Det er kort sagt en velpyntet have, der – ganske som den plejer – også indbyder til hyggeshopping i de mange boder, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter.  Alle Tivolis forlystelser kører under Jul i Tivoli, så der er rig lejlighed til at tage en tur i Rutschebanen, Dæmonen eller Ballongyngen mellem juleaktiviteterne.

Skøjteglæde under åben himmel

I år hvor Tivoli har rundet 180 år, er der en gave til forlystelseshavens julegæster. Tivoli opfører en ny illumineret skøjtebane med kunstis på 350 m2 foran Koncertsalen, hvor man kan tage børnene, kæresten eller vennerne med på en skøjtetur i Tivoliomgivelser. Uanset om man er en skøjteentusiast eller nybegynder, er skøjtebanen designet til at være sjov for alle. Med skøjtebanen får gæsterne mulighed for at få flere oplevelser i et hjertevarmt univers med klassisk jul, boder, forlystelser, Julemand og julemad. Skøjtebanen er placeret tæt på julebyen med udsigt til Rutsjebanens bjergtinder. Gæsterne kan leje nyslebne skøjter.

Nordlys med det blotte øje

Der bliver i år mulighed for at opleve nordlys i Tivoli med det blotte øje ved hjælp af en lys-installation på Plænen. Det sagnomspundne lys, der skabes af elektriske spændinger over polerne, kan kun sjældent opleves over Danmark, men med lys-installationen kan gæsterne i Tivoli komme et lille skridt nærmere og opleve fænomenet, som lysbølger på himlen. Med laserlys, lydcollage og atmosfæriske effekter bliver Plænen i Tivoli scenograferet i det kunstige nordlys. Nordlyset kan ses hvert kvarter fra mørkets frembrud til lukketid.

– Tivoli inviterer alle indenfor midt i den travle juletid, og vi har gode nyheder i år som f.eks. en kunstskøjtebane badet i nordlys med udsigt til den lille juleby, fortæller Tivolis pressechef Torben Planck, og fortsætter: –  Der er også mulighed for at finde gode julegaver, nyde et glas rygende varm gløgg eller få sus i maven i forlystelserne. Men først og fremmest er der alle muligheder for at komme i rette julestemning for der er noget for alle.

Besøg hos julemanden
Tivolis mindste gæster kan se frem til at møde selveste julemanden, som igen i år er flyttet ind i sit hyggelige hus på Plænen. Her kan børnene også kigge ind til nissernes værksted, hvor de hjælper med at forberede julen med både pynt og pakker, ligesom der er kig ind i julemandens stald, hvor de kan se og høre rensdyrene, som venter spændt på juleaften.

Julens mest unikke måltid
Tivolis juleglade gæster kan også få stillet sulten med god julemad på Tivolis mange restauranter, som byder på klassisk smørrebrød, dansk julemad og æbleskiver, og så er der en helt speciel gastronomisk overraskelse i vente i Det japanske Tårn. Her kan man nemlig opleve et helt unikt julemåltid med Michelinmad tilberedt over åben ild, når den svenske restaurant Knystaforsen rykker ind i Det japanske Tårn og laver pop-up.

Parader, optog og fyrværkeri
Tivolis gæster kan også opleve Tivoli Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre gardens julekoncert i Koncertsalen den 13. december.  Her er der traditionen tro også det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med smukt fyrværkeri. Den 25. og 26. og 31. er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på.

Tivolirevyen vender tilbage 2024
Tivolirevyen, der i år spillede for fulde huse i Glassalen vender tilbage i 2024 med fornyet kraft. Lisbet Dahl, Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde, Mikkel Becker Hilgart og James Price står for løjerne, når sommerrevyen inviterer indenfor i Glassalen næste år. Ambitionen er klassisk revy med aktuel kant. Der er Danmarkspremiere på Tivolirevyen den 6. juni 2024.

——————————————————————————————————————————————–

2700-netavisens julekonkurrence 2023

Som nævnt i indledningen, springer vi med en konkurrence i samarbejde med Tivoli, hvor man kan vinde billetter til jul i den gamle have.

Konkurrencen:

1/ Hvor mange juletræer finder man i Jul i TIvoli ?  ______________________

2/ Hvor meget gran udlægges i haven ? _____________________

3/ Hvor mange sæsoner har der været “Jul i Tivoli” inkl. i år: ______________________

4/ Hvor kan man få Michelinmad og hvordan laves det ? _________________________

5/ Hvor længe kører “Jul i Tivoli” i år ? ___________________________

Navn:__________________________
Adr.; __________________________________________

Mobil: ______________

Mail: __________________

Der er 2 x 4 entre og turpas på højkant. 

Vi skal have løsningen senest søndag den 19. november kl. 12.00 – og den skal sendes til                                                          fa@2700-netavisen.dk under mærket “Jul i Tivoli” 2023

GOD FORNØJELSE !

——————————————————————————————————————————————

Tal om Tivoli

·         I alt 894 juletræer varierende i størrelsen fra 0,5 meter – 12,0 meter.

·         I alt ca. 3.000 meter granguirlander der hænges op i Haven.

·         I alt ca. 10 tons gran der udlægges i Haven.

·         I alt 500 kg. fyrtoppe der scenograferes med.

·         I alt 18.000 Hyacinter til scenografi.