På søndag kan alle børn opleve at være Tour rytter for en dag: Brønshøj er værtsby for årets Skoda BørneTour

Der er både tour-magi og cykelsjov for børn, når Skoda BørneTour kommer til Brønshøj på søndag den 30. april. Samtidig skal BørneTour få flere børn skal cykle i hverdagen, mener både Dansk Cykle Union og hovedsponsoren Skoda.

Der er igen glade børn i sadlen, når det populære børnecykelløb Škoda BørneTour vender tilbage i 2023 og besøger mere 20 danske byer til cykelsjov for børn. Den 30. april kommer Škoda BørneTour til Brønshøj, og alle børn og unge i alderen 3-15 år inviteres til at være med.

Det hele foregår på Græsplænen bag Energicenter Voldparken,Kobbelvænget 65

Škoda BørneTour er et begyndercykelløb for børn og unge, hvor alle kan være med, uanset fart, type af cykel og ambitionsniveau.

En lille smule Tour de France-magi
I år får Tour de France-sponsoren Skoda en endnu større rolle i feltet og vil drysse tourmagi over løbene. Bilproducenten har et nært forhold til cykelsporten og den danske direktør ser gerne flere børn i sadlen i hverdagen.

– Vi har været en del af cykelsporten og Tour de France i mange år, så jeg glæder mig virkelig meget til at komme ud og møde en masse cykelglade børn og unge. Sidste års sommer var en sand folkefest med Tour-start i Danmark og Vingegaard som samlet vinder, og drømme starter som bekendt i det små, så det er virkelig spændende at være med til begge dele” fortæller Thomas Bruun, direktør i Skoda Danmark.

Undersøgelser viser, at danske børn og unge cykler mindre, og den udvikling vil Skoda gerne hjælpe med at vende. Cyklen skal have en hovedrolle i hverdagen – til glæde for både sundhed, livsglæde og klima.

Den lokale cykelklub ser frem til besøget
Škoda BørneTour arrangeres af den lokale cykelklub ABC, Danmarks Cykle Union, Škoda Danmark, Frog Bikes og Københavns Kommune. Hos DCU ser de frem til at skyde Škoda BørneTour i gang.

– Cykelsport er både sjovt og meget socialt, og vi tror på at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med Škoda BørneTour. Uanset hvordan det går, så kommer man med sikkerhed hjem med en guldmedalje og en god cykeloplevelse – og måske mod på at prøve sig af i en cykelklub, fortæller Martin Elleberg Petersen, direktør i Danmarks Cykle Union.

ABC København, som er den lokale landevejscykelklub i Brønshøj, er medarrangør på Škoda BørneTour, og i forlængelse af Škoda BørneTour inviteres alle deltagere til B&U opstartsforløb i klubben, hvor dygtige trænere og instruktører vil stå til rådighed og sikre alle en god oplevelse.
Læs om ABC København her

Man kan læse mere og tilmelde sig til Škoda BørneTour her: https://www.sportstiming.dk/event/12249

Om Škoda Børnetour

Škoda BørneTour er begyndercykelløb for børn og unge, hvor alle kan være med, uanset fart, type af cykel og ambitionsniveau. Deltagerne cykler i cirka 15 minutter, der er medaljer og diplomer til alle. målet er at give børn og unge en sjov cykeloplevelse og starte drømmene om Champs-Élysées og den gule trøje.

ABC København, som er den lokale landevejscykelklub i Brønshøj, er medarrangør på Škoda BørneTour, og i forlængelse af Škoda BørneTour inviteres alle deltagere til B&U opstartsforløb i klubben, hvor dygtige trænere og instruktører vil stå til rådighed og sikre alle en god oplevelse.
Læs om ABC København her

Program søndag på Vestvolden
             
Her ses ruten, der skal køres ..
Fra kl 10:00
Udlevering af startnummer. Afhent senest 30 min før start.
Tilmelding på dagen via børnetour.dk er mulig
10:00 – 12:45 Se og prøv Frog Bikes udstillingscykler, mød ABC Københavns ungdomsafdeling, mad, kaffe og kagebod ved Energicenter Voldparken & Mors varme hænder, besøg cykelværkstedet, prøv pumptrack, mød cykelbutikken Hjælperytteren og meget andet
10:40-10:50 Prøvekørsel og opvarmning på ruten
11:00
3-4 år – 1 omgang – 1,5km
– løbecykel og almindelig cykel – forældre må løbe med – medaljer ved målgang
11:25 5-7 år – 2 omgange – 3 km – medaljer ved målgang
11:50 8-10 år – 3 omgange – 4,5 km – medaljer ved målgang
12:15 11-15 år – 4 omgange – 6 km – medaljer ved målgang
12:45 Tak for i dag!