Ridende politi besøgte Brønshøj - det ser man bestemt ikke hver dag ..

Brønshøj havde i sidste uge besøg af to kvindelige betjente til hest. Et ganske hyggeligt syn i gadebilledet. Det var naturligvis ikke i mylder tiden. En at netavisens trofaste læsere Henrik Jacobsen tog disse billeder, da de to ryttere var på henholdsvis Ærtevej og Hvalsøvej. Man kan ikke sige, det er hver dag, man ser ridende politi i bydelen – men de skal da være meget velkomne også fremover. 

Politiets ryttere hører under Københavns Politi, men kan udføre opgaver til hest i hele landet. Deres primære opgave er at fremme dialog og tryghed, men de deltager også ved ceremonielle lejligheder.

Politiets rytterisektion blev genindført i 2018 efter at have været nedlagt siden 2012. Det ridende politi benyttes ofte til ceremonielle begivenheder, som f.eks. Folketingets åbning og Dronningens Nytårskur. Hestene er desuden gode til at vise synlighed på en anden måde, end politiet kan i en patruljebil. På den måde indgår de dagligt i politiets tryghedsskabende og dialogfremmende indsats ved at patruljere i udvalgte områder.


Rytterisektionen er fortsat i en opbygningsfase, hvor både hestenes og rytternes kompetencer udvikles. På længere sigt vil det ridende politi også kunne indsættes i andre typer af opgaver.