Så enkelt ser Britt Bendixens gravsted ud på Brønshøj Kirkegård

Hvis nogen gik og troede, at familien Bendixens gravsted på Brønshøj Kirkegård ville være stort og prangende, så tager man grueligt fejl. Faktisk er det forbløffende enkelt og diskret. Så meget at det var svært for netavisen at finde det, da vi for kort tid siden lagde vejen forbi. Efter en tids søgen, fandt vi så Britt Bendixens gravsted. En flad gravsten med en enkelt tekst og så placeret ved siden af Britts bror Bo Bendixen, der døde helt tilbage i 1988. Ved siden af Bo ligger så moderen Mitzi Bendixen med en ligeså enkel gravsten i samme stil. – Ja det var ønsket, fortæller Annette Zacho Maarup, Brønshøj Stenhuggeri, som har leveret stenen til Britt. – Ydmygt og med en lille bemærkning på stenen – “Et lyst sind” – og det var jo netop, hvad Britt Bendixen stod for.

Når man tænker på den historie alle tre var med til at skabe i Brønshøj-Husum, så skulle man mene, at der havde været et stort familiegravsted. Men nej. Alle tre gravsten er flade og enkle og ligger trip-trap-træsko.

Den 18. februar mistede vi jo Britt Bendixen, og selvom hun blev bisat fra Holmens Kirke, så var der aldrig tvivl om, at hendes urne skulle være i Brønshøj. Det var helt efter hendes eget ønske.

Denne lille artikel er den første af nogle stykker, som vil fortælle lidt om de kendte, som ligger på Brønshøj Kirkegård.