Så skal vi til det igen på Bellahøj - racerløb fra fredag til søndag !

Nogen hader det uafladeligt, mens andre elsker det. I dagene den 5. – 7. august vil der igen drøne racerbiler rundt omkring Bellahøj, og det sker med bl.a. motorinteresserede  Prins Joachim i spidsen. Dermed spærres en stor del af det lokale område, hvilket man skal være opmærksom på. Allerede nu er der stillet bander og tilskuerpladser op på ruten, så det bliver sværere at manøvrere rundt for de almindelige trafikanter. Når det så er sagt, så er der lagt op til et spændende program med prominente navne. Læs her hvad arrangørerne selv fortæller ..

Af Morten Bengtsson, CHGP

Når Copenhagen Historic Grand Prix 2022 skydes i gang den 5.-7. august i sensommerens udgave af det Københavnske historiske motorløb, bliver det med mange timers motorsportsunderholdning og flere prominente motorsports ikoner bag rattet. Audis danske Le Mans-ikon Tom Kristensen får i København følgeskab af både H.K.H. Prins Joachim og italienske 3x Le Mans vinder Rinaldo ”Dindo” Capello, når de gæster Bellahøj Park til Copenhagen Historic Grand Prix, i den populære Royal PRO/AM-klasse.

Tom Kristensen danner stærkt makkerpar med Prins Joachim

Det er Cortina Racing der står bag denne kørersammensætning, hvor Tom Kristensen deler bil med H.K.H. Prins Joachim, Dindo Capello kører sammen Oscar Davidsen Siesbye og TCR-kører Nicolai Sylvest deler bil med Martin Berner. Cortina Racings historie med Copenhagen Historic Grand Prix går mange år tilbage og er nærmest blevet en inkarneret association med CHGP.

1996 blev året hvor de historiske racerbiler for første gang kunne opleves i de københavnske gader. Det har siden da udviklet sig til et storslået kulturevent som i dag samler mere end 40.000 engagerede tilskuere, der kommer for at se, røre og høre nogle af historiens og nutidens racerbiler.

Dindo Capello og Tom Kristensen til stormøde på Rådhuspladsen

CHGP byder på fart, action, drama og underholdning for alle i alle aldre. Du kan både forvente bilklubber med historiske og nye biler, legeområder for børnene, Food Courts for de sultne og tribuner, hvor de spændende løb kan nydes med god udsigt.

Til Copenhagen Historic Grand Prix kører mange historiske racerklasser, og et af højdepunkterne er det traditionsrige Royal Pro/Am race, der køres både lørdag og søndag, og med rette tiltrækker stor interesse og bevågenhed hos både gæster og publikum. Foruden de mange professionelle racerkørere, der i Royal Pro/Am danner par med dygtige amatører og deres historiske racerbiler, er det også i Royal Pro/Am feltet at Danmarks hurtigste Prins og Copenhagen Historic Grand Prix Protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, lufter sin klassiske Lotus Cortina.

Foto: Martin Laursen og Bjarne Bredal

Billetter til CHGP 2022 d. 5.-7. august kan købes på www.chgp.dk