BB's blomstrende ungdom - videre i pokalturneringen

Det er de senere år lykkedes Brønshøj at få genopbygget en talentfuld og lovende ungdomsafdeling, og man kan næsten efter hver weekend i sæsonen glæde sig over gode resultater og en fin indstilling hos de unge spillere.

U17-holdet efter sejren over Avarta

Christian Haslund skriver her lidt om U16- og U17-holdenes indsats i pokalturneringen. Foto: Thomas Løser

U17 leverede overraskelsen i pokalen

Brønshøjs U17-hold spillede sig videre til 3. runde af U17-pokalen torsdag den 20. september, da de slog Avarta fra Øst 2 ud med en 4-1 sejr hjemme i Tingbjerg.

Avarta var naturligvis favoritter, hvilket Brønshøjs U17-hold selv var klar over. Holdet var dog opsat på at jagte overraskelsen, og det skulle vise sig at blive en dramatisk affære.

Brønshøj kom frem til flere muligheder, mens Avarta blev presset på samtlige områder af banen. Derfor var det bestemt fortjent, da Yunus Safaei, i det 20. minut, sendte Omar El-itr i dybden, der efter flere forsøg endelig formåede at lægge den til rette, og med højrebenet udplacerede målmanden. 1-0 og et fantastisk, individualistisk mål.

10 minutter senere begyndte dramaet at melde sin ankomst. En lang aflevering blev sendt ned i Avartas bagerste område, som Mamadou Alfa Bah jagtede med livet som indsats. Her stødte han hovedet sammen med Avarta målmandens hoved, og begge endte i jorden med smerte. Det endte dog med et gult kort til Mamadou, og hvepsene måtte spille de næste 10 minutter med en mand i undertal.

Dette udnyttede Avarta, og selvom de 10 hvepse kæmpede brodden ud af bukserne, fik gæsterne udlignet til 1-1 kort før pausen. Dette var også stillingen ved pausen.

Anden halvleg startede lige så godt som første, og kort inde i halvlegen lød jubelbrølet, da den ellers hovedskadet Mamadou tæskede sig igennem 3 mand og til sidste kom fri med målmanden og sikkert udplacerede ham, og gjorde det til 2-1. Målets betydning var ikke til at tage fejl af, og Brønshøj-spillerne kunne nu virkelig mærke at noget stort var i vente.

Målet til 2-1 gav Brønshøj troen på, at overraskelsen kunne ske, og Brønshøj var også tættere på 3-1 end Avarta var på 2-2.

Det blev da også til 3-1, da Mamadou i venstre side udenfor feltet fik spillet Anis Ibrahim helt fri i feltet, og med fuld hammer sparkede Anis bolden i mål til stillingen 3-1.

Minsandten om det ikke også blev til 4-1. Anis og Serhat Bozkir kombinerede sig igennem højre side, og det endte med, at Serhat stod i en perfekt position. Og med sit gode venstre ben fik Serhat sendt bolden sikkert i mål til slutresultatet 4-1.

Næste pokalkamp for U17 er onsdag den 3. oktober kl. 19, når de skal en tur til Lolland, hvor Maribo venter.

Fantastisk indstilling af U16 i pokalen

Onsdag den 26. september ventede der U16-holdet en ordentlig mundfuld i 2. runde af U16-pokalen. Men de unge hvepse kæmpede bravt og endte med en 3-2 sejr hjemme mod Ølstykke fra Øst-rækken.

Efter dagens kamp må man erkende, at det var til at se og føle! Brønshøj var gennem hele kampen stærkere i duellerne, hurtigere på bolden og ekstrem aggressive.

Så snart kampen blev fløjtet i gang, kom viljen til udtryk med det samme, og der var en suveræn indstilling, som var til at spore fra lang afstand.

Brønshøj dominerede kampen og kom også fortjent foran 1-0. Omar modtog bolden fra Imad, satte to forsvarsspillere af, for til sidst at sparke bolden sikkert ind i det korte hjørne.

Et flot mål blev det også til for Yunus, da han loppede bolden over målmanden. Desværre for Yunus så var det i det forkerte mål, så stillingen var nu 1-1.

Som anden halvleg skred frem, blev det tydeligt, at Brønshøj havde det fysiske og mentale overskud i forhold til sin modstander.

Kampen var længe på vippen da måltavlen stadig viste 1-1 trods et stort Brønshøjovertag på både spil og chancer. Heldigvis gjorde Serhat det flot til 2-1, da han tippede bolden med fart over målmanden. Dette skete på flot vis efter at have kombineret sig igennem med Mamadou, som startede angrebet med et godt drive mod Ølstykkes målfelt. 2-1 og kæmpe jubel både på banen og på sidelinjen.

Omar fik gjort det til 3-1, da Brønshøj endnu engang kombinerede sig hurtigt igennem Ølstykke-forsvaret. Denne gang var det Serhat i oplæggerens rolle, og med Omar målskytte.

Inden dommeren fløjtede af, nåede Ølstykke desværre at få reduceret til 2-3, da de tog et frispark uden for feltet, som blev rettet af via en Ølstykke ryg og snød Mathias i målet.

Rigtig god kamp af hele holdet, med en fantastisk indstilling, og drømmen om at vinde pokalturneringen lever videre, og virker som en ganske realistisk drøm.

I 3. runde af U16-pokalen skal de unge hvepse møder Vestia fra mesterrækken. Kampen spilles onsdag den 31. oktober i Tingbjerg.