Dengang Brønshøjs divisionshold indsang en ny version af Rød/hvide Farver til EM i 84

Da Danmark i 1984 skulle med til EM i Frankrig, stod landsholdet uden en egentlig slagsang. Godt nok var Gunnar Nu Hansens “Rap nu” populær, men man manglede noget at synge med på. Det var ikke lykkedes for DBU at få lavet en ny, så resultatet blev en opdateret version af den gode gamle “Rød/hvide Farver”. Da Brønshøj Boldklub samtidig stod og manglede en slagsang, så lå det jo lige for. En del af det daværende divisionshold blev koblet på opgaven – at indsynge to slagsange med hver sin tekst og titel – men på samme melodi. Så da “Rød/hvide Farver” bagefter blev spillet i radioen, var det de friske gutter fra BB, som sang med hele vejen. Og så kom “Sort/gule Farver” som klubbens første rigtige slagsang.

Den blev lanceret ved BB’s afslutningsfest på Blågårds Seminarium samme år, hvor alle spillerne var på scenen. Alle i hallen måtte op og stå – den gik rent hjem og var slagsang for de sortgule i flere år efter. Faktisk indtil BB bad om en ny og mere tidsvarende. Den fik de – “Sorte/gule vi er klar” og igen med de divisionsspillere, som på det tidspunkt var aktuelle. Også den sang holdt i flere år.

Kig godt på billedet. Fra venstre ses Morten Svart, Leif Sørensen, Lars E. Jensen, Tommy Schmidt, Flemming Antony, Michael Lohse, Frank Fryd, Verner Eriksen, Michael Olsson, (sanger udefra som hjalp med), samt Kim Mikuta. Det er da nostalgi, så vandet driver !!

I forbindelse med BB’s 100 års fødselsdag har man udsendt en meget flot bog. Desværre står der ikke et ord om spillernes indsats på det sangmæssige område. Det ville utvivlsomt have klædt den.