Dengang Pelé besøgte Brønshøj og hyggede sig på Tingbjerg Ground..

Ja det er jo nogle år siden – men hvem kan glemme, da verdens mest berømte fodboldspiller brasilianske Pelé besøgte Brønshøj Boldklub og tilbragte et par gode timer på Tingbjerg Ground ? De som selv var der, vil i hvert fald altid huske det store øjeblik, da fodboldlegenden betrådte anlægget til stor fornøjelse for måske 4-500 begejstrede fans. 

Vi er tilbage i september måned 2009, altså for snart 11 år siden. Det var publiceret på forhånd, at berømtheden vil komme, så der var stort opbrud af pressefolk og officials. Den i dag knapt 80-årige Edison Arantes do Nascimento, som er hans rigtige navn, (han runder den 23. oktober) kom, så og sejrede. Alle fremmødte den dag på Tingbjerg Ground var begejstrede og lykkelige for at se ham i virkeligheden. Det var stort.

BB’s daværende formand Finn Ryberg tog imod Pelé, som havde fodboldekspert Fritz Ahlstrøm ved sin side under hele besøget. Ingen i landet ved mere om fodbold, end denne Ahlstrøm, der har haft flere store poster indenfor fodboldens verden både nationalt og internationalt. Det hele var vel tilrettelagt, (stor ros til BB), så det man havde programlagt blev fulgt til punkt og prikke.

Flere hundrede skolebørn fra Tingbjerg Skole havde fået fri i samme anledning, og de fik sig en uforglemmelig oplevelse. Pelé “trænede” lidt med flere unge Brønshøj spillere, og der blev delt gaver ud, skrevet autografer og taget billeder af og med legenden.

Den mere officielle velkomst i klubhuset, hvor formand Finn Ryberg holdt en flot tale for Pelé. Herefter foregik resten af arrangementet på selve Tingbjerg Ground, hvor legenden blev hyldet af de mange fans.

– Jeg takker for den flotte velkomst og elsker elsker at være i Danmark, sagde Pelé, og jeg takker Gud for, at jeg kan være her. To gange tidligere havde han været i Danmark.

Pelé var i København som deltager i Brasiliens (Rio) kandidatur til at holde Olympiske Lege 2016, og som alle jo nok husker, var besøget så vellykket, at det var med til at give Brasilien det store arrangement.

Vi håber disse billeder fra en af de helt store dage i BB’s historie kan bringe minderne frem.