Husum kom på overarbejde i pokalen - men slog KFUM ud ...

Vi blev forkælet med 120 minutters fodbold, da Husum på denne skønne forårsaften spillede sig videre i DBU Pokalen mod KS-holdet KFUM. Det var ikke til at se, at KFUM var det højst-rangerende hold af de to, da Husum var bedst igennem hele kampen. Mads Degel og Christoffer Sisbo scorede målene for hjemmeholdet.

tekst og foto: Christian Haslund

Den første tredjedel af kampen måtte de mange fremmødte i Husumparken dog kigge langt efter chancer. Det var først i det 15. minut et af holdene kom frem til en afslutning. Denne faldt til hjemmeholdet, da et hjørnespark blev slået ind fra Husums højre side, men Rasmus Rosenberg fik headet forbi mål.

Efter 17 minutter burde Husum havde bragt sig foran. Mikkel Holm Jensen sendte et perfekt indlæg ind i feltet til en helt fri Rickie Rasmussen. Men hans første berøring var dårlig, hvilket gjorde at målmanden kunne komme ud af sit mål og få blokeret.

Lidt over halvvejs i 1. halvleg fik Husum bragt sig foran. En dårlig aflevering i forsvaret af KFUM gjorde, at Mads Degel befandt sig alene med KFUM’s keeper, og her var Husum-spilleren iskold, da han sendte kuglen i kassen. 1-0 til hjemmeholdet.

Målet satte dog gang i KFUM, som fik skabt flere farlige situationer, men præcisionen manglede i indlæggene og afslutningerne. KFUM’s gode periode sluttede først, da de modtog et gult kort og måtte spille de næste ti minutter med en mand i undertal.

Dette gav momentumet tilbage til Husum, og otte minutter før pausefløjtet blev Mathias Frydensbjerg spillet fri i dybden. Men han fik ikke bolden under kontrol, hvilket gjorde, at KFUM-målmanden kunne nå ud af sit mål og snuppe Husum-forsøget.

Allerede minutter efter svingede Mads Degel højrebenet, da bolden blev headet lige ud til ham. Han sparkede første gang til bolden, men desværre for ham sad afslutningen lige på KFUM’s målmand Kasper Andreasen Sort.

Lige inden pausen fik Husum gult kort. Det lignede ellers en ren tackling af Mikkel Isgaard, men dommeren ville det anderledes og uddelte et gult kort. Husum var dermed reduceret til ti mand de næste ti minutter

1. halvleg var kun 40 sekunder gammel, da KFUM fik udlignet. Et indlæg blev sendt ind fra gæsternes højre side og ved bagerste stolpe dukkede Malte Vangsted Larsen op og headede bolden i mål. Stillingen var nu 1-1.

Målet tændte Husum, og de satte sig på kampen. Det blev da også til nogle fine forsøg, men ind ville kuglen ikke. Dominansen gav også hjemmeholdet en lang række hjørnespark, men heller ikke disse blev udnyttet.

Med et kvarter tilbage af 2. halvleg fik Husum frispark lige uden for feltet. Patrick Hørbye stillede sig klar. Han fik også sendt bolden over muren, men uheldigvis, for ham og Husum, gik bolden lige forbi mål.

KFUM var sjældne gæster på Husums banehalvdel og virkede hårdere ramt end Husum-spillerne. Det forhindrede dog ikke gæsterne i at komme frem til en stor mulighed. Et hjørnespark blev sendt ind i feltet og headet lige hen til gæsternes Asbjørn Wulff Helge. Men Husums målmand Rasmus Ohmann stod rigtigt placeret og fik både reddet og holdt bolden.

I slutningen af den ordinære spilletid forsøgte Patrick Hørbye sig på ny med et frispark. Denne gang gik bolden over mål, og det var den sidste aktion, inden dommeren fløjtede den ordinære spilletid af. 1-1 var stillingen, og vi skulle ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Her kom Husum bedst i gang og fik spillet sig frem til en del muligheder. I det 98. minut blev en Husum-spiller nedlagt på kanten af feltet. KFUM-spilleren burde nok have haft rødt kort, da han var bagerste mand og frarøvede Husum en oplagt målchance, men det blev kun ved den gule farve.

Det var Christoffer Sisbo bedøvende ligeglad med, da han sparkede frisparket uden om muren og direkte i kassen. 2-1 til Husum.

Lige inden den 1. halvleg af den forlængede spilletid blev fløjtet af, fik KFUM en kæmpechance for at udligne. Et indlæg fandt nemlig en helt fri KFUM-spiller, men helt upresset fik han headet over mål.

De sidste 15 minutter af den forlængede spilletid stillede Husum sig langt tilbage og satsede på kontra. Dermed var initiativet overladt til KFUM. Efter godt 110 minutters spil var det tæt på at blive 2-2. KFUM’s Asbjørn Wulff Helge satte i sprint ned mod Rasmus Ohmann. Men Ohmann fik reddet med en flot fodparade. Bolden blev dog spillet hen til en helt fri Ludvig Poulsen fra KFUM, der afsluttede første gang, men han ramte bolden dårligt, og det endte med et målspark til Husum.

Men efter 120 minutter blev der fløjtet af, og den europæiske drøm lever stadig i Husum Boldklub. Næste kamp er i ligaen, hvor Husum skal en tur til Amager og Kløvermarken, hvor de skal møde CSC lørdag den 21. april kl. 15.

Husum – KFUM                          2-1 (1-0 ; 1-1) Efter forlænget spilletid