Husum smadrede KFB efter pausen og vandt hele 5-1

Husum havde en forrygende 2. halvleg med hele 5 mål ..

Lidt over 100 mennesker havde her til aften fundet vej ud til Husumparken, da Husum spillede deres sidste hjemmekamp i 2017. Her endte det med en 5-1 sejr over KFB, og de fremmødte fik den fest, som de havde håbet på, selvom de måtte vente længe på den.

Tekst: Christian Haslund / Foto: Christian Christensen

Husum var mest på bolden i 1. halvleg, men skabte ikke mange chancer. Først efter 14 minutter kom kampens første afslutning, men hjemmeholdet måtte se afslutningen gå lige forbi mål.

De næste 20 minutter skiftede bolden fødder mange gange, og der var ikke meget at varme sig på for de mange mennesker, der havde taget turen ud i denne efterårsaften.

Der var gang i grillen – og humøret var højt

Efter 34 minutter begyndte der dog at ske ting og sager. En Husum-spiller blev sendt afsted i dybden og fik prikket bolden i nettet, men dommeren fløjtede for offside. En offside, der var yderst tvivlsom.

Mindre end et minut senere var der gang i den nede i den anden ende. Gæsternes Emil Munk Egestorp fik lobbet bolden over målmand Rasmus Brix Ohmann. Husum fik dog sparket bolden væk på stregen – troede de. For dommeren, som var meget langt væk fra situationen dømte mål til stor utilfreds for Husums fans og spillere. 1-0 til KFB. Flere af de fremmødte, der stod godt placeret, sagde efter kampen, at bolden var mindst en halv meter fra at gå i mål.

To minutter senere var det tæt på 2-0 til gæsterne. Igen var en KFB-spiller alene med Ohmann, men denne gang gik afslutningen lige forbi Husum-målet.

Fem minutter før pauseteen var Husum tæt på at udligne, da et hjørnespark blev slået ind fra højre side. Men tæt under mål blev bolden headet over kassen.

Husum måtte derfor gå til pausen bagud 0-1 på trods af spilovertag. Men de blå-hvide gav ikke op i 2. halvleg, hvor de var altdominerende.

Træner Martin Krøger måtte overbevise sine spillere i pausen, at de godt kunne vinde denne kamp

Godt fem minutter inde i 2. halvleg blev Mathias Frydensbjerg sendt i dybden, og med en iskold afslutning sendte han bolden forbi KFB-keeperen og i kassen. 1-1.

Efter 53 minutter blev Lasse Syndergaard skiftede ind, og det skulle vise sig at være en rigtig god idé. For efter 62 minutter blev et perfekt indlæg slået ind fra Husums højre side. Syndergaard lettede fra jorden og pandede bolden ind bag en chanceløs KFB-keeper. 2-1 til Husum.

Det blev også til 3-1, og igen var Syndergaard på pletten. Josef Moussa sendte et indlæg ind fra højre side, og igen fandt bolden Syndergaards pandebrask, der nok engang headede kuglen i kassen. 3-1 til hjemmeholdet.

KFB havde svært ved stoppe Husums angreb i hjemmeholdets højre side. Det var også fra den side, at et nyt indlæg blev sendt ind i feltet, da Frydensbjerg scorede sit andet mål i kampen. Et fladt indlæg blev sendt ind i det lille felt, hvor Frydensbjerg dukkede op og gjorde det til 4-1.

Efter 77 minutter var der lidt uønsket dramatik. En KFB-spiller, der tidligere havde fået et slag i hovedet, besvimede ude på sidelinjen. Heldigvis var der en læge eller sygeplejerske til stede, som skyndte sig over til den skadede KFB-spiller, og kampen kunne fortsætte.

Med fem minutter tilbage fik Husum-fansene igen noget at juble over, da et indlæg – igen fra højre side – fandt Andreas ”AD” Joensen inde i feltet, der sendte bolden i mål til slutstillingen 5-1. Og fansene kunne derfor stille sig klar på højen og fejre sejren med romerlys.

Socialborgmester Jesper Christensen  overværede kampen og holdt en flot tale før den gik i gang her ses han med Husums formand Johnny Nielsen

Sejren betyder, at Husum stadig er ubesejret og har øget forspringet til 10 point, og de skal forsøge at gå ubesejret gennem efteråret, når de torsdag den 2. november kl. 20 spiller ude mod Politiet på kunstbanen ved Valby Idrætspark i 2017’s sidste kamp.

Husum – KFB   5-1 (0-1)

Mål: 0-1: Emil Munk Egestorp (35) 1-1: Mathias Frydensbjerg (51) 2-1: Lasse Syndergaard (62) 3-1: Lasse Syndergaard (71) 4-1: Mathias Frydensbjerg (75) 5-1: Andreas ”AD” Joensen (84)

Dommer: Silvia Morar