I dag for 40 år siden !

 

Det var en 1. nytårsdag, som kom til at betyde en hel del for Brønshøj. Man havde fra sluthalvfjerdserne et anpartsselskab liggende klar i skuffen til pengefodbold, men det var på daværende tidspunkt ikke kommet i gang endnu. Rent fodboldmæssigt havde sæsonen ikke været det helt store, men man reddede sig i sidste øjeblik og blev i 3. division. Nu skulle man forsøge at få pengefodbolden i gang hos de sortgule.

Dengang var netavisens redaktør ansat på det gamle hæderkronede Husumbladet, som lå på Islevhusvej og havde afsluttet samarbejdet med Vanløse IF. Da Brønshøj stod og skulle fejre 60 års jubilæum i 1979, mødte en delegation op på avisen for at spørge, om redaktøren ville være konferencier. Det var med daværende formand Henrik Jespersen, Benny Lohse og Carlo Jensen i spidsen. Naturligvis kunne svaret kun blive et ja, og på den måde opstod et nært og mangeårigt kærlighedsforhold, som eksisterer den dag i dag.

Den gamle superspiller John Bengtsson var dengang klubbens næstformand og formand for anpartsselskabet, og ikke lang tid efter blev Finn Ryberg ny formand for moderklubben. Det blev til et fremragende samarbejde op gennem årene. 

Inden for kort tid lykkedes det at få divisionsholdets trøjer afsat til de lokale handlende, og snart havde Brønshøj økonomisk mulighed for både at sikre sig egne spillere samt nye navne udefra.

                        

Flere egne spillere kom på kontrakt. Her ses Leif Sørensen flankeret af træner Ebbe Skovdahl og den nye manager.

Sæsonen efter gav en flot oprykning til 2. division, og bare sæsonen efter kunne BB efter mange års fravær igen kalde sig for en 1. divisionsklub. Det blev til fem flotte sæsoner, og i en af dem nåede BB klubbens bedste placering nogensinde, en 5. plads i landets bedste række.

Når vi bringer denne historie i dag, så er det bare for at markere de 40 år ! I alle årene har netavisens redaktør støttet og hjulpet de sortgule, og sådan er det såmænd stadigvæk.

Så til BB – tillykke med “jubilæet og ægteskabet” – og tak for mange uforglemmelige oplevelser gennem tiden. Ikke mindst med “guldholdet” i startfirserne. Og det senere at komme til at spille på hold med de gamle kæmper, som der blev skrevet kontrakt med dengang, har bare været en dejlig oplevelse.