To unge Brønshøj drenge som fik en fantastisk fodbold karriere

Er man fodboldinteresseret, nikker man straks genkendende med et kæmpe smil til disse to Brønshøj drenge – Kent Nielsen og Bent “Turbo” Christensen. Disse to herlige gutter fik en fantastisk fodbold karriere med både udenlandsk eventyr og masser af landskampe.

Begge havnede i Brøndby efter at have gjort sig flot bemærket i de sortgule farver. Og resten af historien kender vi jo. Billedet er fra 1989, hvor landsholdet var til en 4-nationers turnering på Malta. Her begyndte tegningen til de kommende Europamestre for alvor at tage form. Vi spillede to landskampe som gav en 2-0 sejr over hjemmeholdet og 0-0 mod Finland.

Her interviewes de to gamle Brønshøj drenge af den daværende fodboldekspert på BT, Flemming Nielsen. Der var stor bevågenhed omkring landsholdet, som rummede mange helt unge spillere.

Sådan kunne man også slappe af til det pressemøde, der var arrangeret før og mellem kampene. I front ses bl.a. John Faxe t.v. og Brian Laudrup.

Året forinden var landsholdet i Brasilien og spille et par kampe. Blandt andet på det gamle berømte Maracana Stadion i Rio, som i sin tid rummede over 200.000 tilskuere til VM-fodbold i 1950. Det blev senere ombygget til at kunne tage omkring 90.000.

En sjov tanke at hovedparten af spillerne senere blev Europamestre i Gøteborg.

Ak ja gode minder fra en spændende tid. Netavisens redaktør var for øvrigt med på begge ture og fungerede også som fotograf.