Jule- og nytårshilsen fra Husums formand, som stopper til marts

Husum Boldklubs formand Johnny Nielsen har sendt denne hilsen til netavisens læsere, som derved kan få et indblik i, hvor svære betingelser der er for at køre en fodboldklub i København.

Kære alle Husum´er

Her kommer min sidste jule- og nytårshilsen som Formand for Husum Boldklub.

Kort er her et meget lille resume over året 2022.

Vores verserende sag mod Combibyg vedr. vores klubhus, ja den kører stadig på 3 år, vores håb er at den bliver afsluttet i 2023, det er umenneskeligt for en frivillig forening at skulle bruge så meget tid på noget som jo bare burde være fantastisk.

Ja så har vi i lighed med alle foreninger i Københavns Kommune, fået en ny modstander som frivillig forening.

Betaling for at spille på Københavns kommunes baner, – dette er også blevet en realitet, hvilket vil sige, at uanset om man dyrker Bordtennis – Håndbold – Fodbold mv. – så skal man betale penge til kommunen for dette og det er vel og mærke pr. time pr. bane. Man betaler og hvis man bruger 45-50 timer om ugen pr bane, så bliver det til mange penge, og der er kun en til at betale for dette, og det er medlemmerne.

Booking af baner er også en af de tiltag, som Københavns Kommune har indført, det vil sige, man skal booke de baner man spiller på, og de skal bookes pr. dag – pr. tid – pr. bane – pr. hold og der skal man som frivillig holde tungen lige i munden, for laver man en fejl, ja så fanger bordet (også her er det os frivillige som står for skud), og for Husums vedkommende gik det så galt, at vi i vinteren 2023+2024 har mistet onsdag 17.30 -20.30 og torsdag 19-20.30, fordi der gik lidt kuk i ansøgningen. (Man får et retursvar pr ansøgning for at skulle ind og søge igen og med 200 ansøgninger, ja så kan det hurtigt smutte). Det vil sige, vi har mere end 200 spillere, hvoraf de ca. 140 er ungdomsspillere, som ikke kan træne, og det er jo katastrofalt ! 2 af klubberne er 7 mands seniorhold fra indre by, (tror jeg nok). De har 18 medlemmer, men man skal være 20 spillere for at kunne søge en 11 mands bane (står i Folkeoplysningslovens regler). Det kunne man desværre ikke gøre noget ved, men man kan ikke trække de andres holds ansøgning tilbage, det siger deres lov. Tin gengæld kan man godt gøre det, selvom de ansøgte klubber ikke opfylder kravene, ja det er op ad bakke og skandaløst, som man kan sidde med sådan en magt.

           

Men Husum har selv arbejdet med de respektive klubber om at ændre, og den ene klub har trukket sig, mens Hard Boiled Eggs har torsdag 19.30-21 og det kan vi godt få til at hænge sammen. Lige nu afventer vi FC Nyhavn, om de vil rykke til en senere tid, så vi trods alt kan få kabalen til bare at gå lidt op.

Så der skal lyde en tak til holdet, som trak sig og til de andre 2 hold for at gøre sit til, at det nok lykkes at få trænet og gennemført vinterkampene.

Samtidig har Boldklubben Vestia sagt, at hvis det gik helt galt, ville de hjælpe med nogle tider til de andre hold, og det er virkelig stort – så kæmpe tak til Vestia.

Og så er det ikke slut endnu, for nu synes de Københavnske politikere, at Københavns Kommune i samråd med Københavns Ejendomme skal gennemgå alle lejeaftaler med de frivillige foreninger, så de ca. 1600 skal have nye kontrakter, for at ligestille foreningerne og at man er up to date.

Skulle alle problemer beskrives i detaljer, ville mit nytårsindlæg blive alt, alt for langt. Så lad os gå over til det mere opmuntrende.

Det positive i 2022 var det kæmpe sponsorarbejde, som er udført, og her vil jeg gerne af hjertet takke hver og en for at bidrage med at sørge for, at der også kommer penge på kontoen til gavn for alle klubbens medlemmer. Dette skal I have stor, stor tak for, og vi håber den fortsætter i 2023.

Og så havde vi fejringen af klubbens 100 års fødselsdag, hvilket jo var kæmpe, kæmpe stort. Tusind, tusind tak til alle der hjalp fra A til Z, og til alle jer der deltog og gjorde dagene helt fantastiske og uforglemmelige.

Og så er vi nået til der, hvor jeg startede, nemlig min sidste julehilsen ! For efter små 18 år i bestyrelsen, der trækker jeg stikket og går af som formand til marts 2023. At være frivillig er ikke sjovt mere – det er panden mod en mur hele tiden, så der må nye friske kræfter til. Jeg vil i det nye år komme med en officiel meddelelse.

Sidst TAK til alle jer, der bidrager og gør en kæmpe indsats for Husum Boldklub, både på og uden for banen Tak til alle vores fantastiske sponsorer – og ikke mindst tak til vores allesammens Flemming Antony, for at formidle alt om Husum Boldklub på verdens bedste 2700-netavisen.

Håber I alle får en Rigtig Glædelig Jul samt et Knaldgodt Nytår og pas på godt på jer selv.

Formanden