Sundhedscafé om balancetræning

Balancesystemet er ligesom en muskel, der skal bruges, udfordres og vedligeholdes. Onsdag den 18. maj. kl. 13 er der sundhedscafé i Kulturhuset Pilegården med personlig træner og coach Rikke Strange-Hansen.

Sundhedscaféen byder på et oplæg om balancesansen og balancetræning, og undervejs får man mulighed for smide skoene og teste sin egen balance med øvelser undervejs.

Mange stillesiddende timer kan “sløve” balancesystemet, og det har betydning for, hvordan man bevæger sig i hverdagen. Om man eksempelvis kan stå på ét ben og tage sko på, og hvor meget man har behov for at kigge ned i jorden for at orientere sig, når man går en tur. Er den gal med balancesystemet, så går det ud over lysten til at bevæge sig og følgevirkningerne kan være muskelspændinger, usmidighed og lavt energi niveau.

Rikke Strange-Hansens tilgang til balancetræning er funderet i neurologi og viden om det vestibulære system, som balancesansen også kaldes.

Der er gratis sundhedscafé ca. én gang om måneden i Kulturhuset Pilegården med fokus på egenomsorg, sundhedsfremme og forebyggelse.