Tænk på de lokale butikker, når der skal købes julegaver !

Detailhandlen har det sværere end nogensinde, og specielt i denne tid med inflation, høje energiafgifter, krig i Ukraine, højere renter osv.. Derfor er det meget vigtigt, at man lægger sine juleindkøb i 2700-området. At man støtter de lokale butikker.

Ja der er godt nok ikke meget jul i dette dejlige billede fra de gode gamle dage – men endnu et arrangement på Husum Torv her lavet af Selandia, Irma og 324-Tøjeksperten. Både sommer og vinter var der gang i aktiviteterne. Det er for øvrigt Ib Mossin midt i billedet. Den slags er helt slut i dag. 

Alt for mange både gode gamle og nyere butikker må lukke, fordi de ikke kan klare presset. Det sker efterhånden ret så ofte, at man kan registrere endnu en lukning, og så går tankerne uvægerligt tilbage til de glade dage i Brønshøj og Husum. Dengang hvor alle butikkerne sørgede for at sætte julestemningen med flot pyntede vinduer og aktiviteter. Nuvel – de der er tilbage gør deres ypperste for at skabe julehygge, og netop derfor fortjener de al den støtte, man overhovedet kan give.

Den gode gamle avis blomstrede også på torvet, men det sluttede for godt otte år siden, da man flyttede til Søborg Hovedgade.

Kig nu f.eks. på Husum Torv. Der var liv og glade dage både sommer og vinter. Men dengang havde man også de fantastiske initiativtagere som Skotsman Jensen, 324-Tøjeksperten, Irma, Selandia Radio med flere. Ingen af dem er der mere. Efter Skotsman Jensen fulgte Imerco, men det sluttede for 3-4 år siden.

Det gamle kendte hjørne på torvet har nu stået tomt og mørkt i flere år. Forstå det hvem der kan.

De kendte butikker er aldrig blevet erstattet, og den egentlige detailhandel på torvet er delvist forsvundet. Trist – men sådan er udviklingen, og så må vi jo bare glæde os over dem, der stadig findes.

Man kan også begynde og have betænkeligheder med hensyn til årets juletræ – i hvert fald i Husum, hvor opbakningen fra erhvervslivet nærmest ikke er eksisterende mere. Det er hårde tider !

Så derfor – god lokal julehandel – og tænk på hvor kedeligt det hele ville være, hvis der slet ikke var flere butikker tilbage !