Team Servicehunden

Team Servicehunden vil i den forfærdelige Corona-tid, verden befinder sig i lige nu benytte lejligheden til at fortælle lidt mere om, hvad vi egentlig står for – og hvor vidt vi rent faktisk spænder.

Der findes mange krigsveteraner i Danmark, og en stor del af dem lider i dag af PTSD, som er en traumetilstand, der kan ramme alle, der har været udsat for én eller flere voldsomme, livstruende oplevelser. Man kan blandt andet få symptomer som depression, hukommelsesproblemer og smerter i kroppen. PTSD er en forkortelse for Post Traumatic Stress Disorder – på dansk post traumatisk belastningsreaktion. Her er tale om en psykisk lidelse. Det er en traumetilstand, som kan ramme alle mennesker, der har været udsat for eller været vidne til én eller flere voldsomme begivenheder. Typiske begivenheder, der kan medføre PTSD, er krigshandlinger, tortur, voldtægt, overfald, gidseltagninger, bilulykker, naturkatastrofer, brand og røveri.

Med en servicehund vil man kunne hjælpe de ramte patienter til f.eks. at få mere tryghed, bedre søvn m.m. – og det har vist sig som en absolut brugbar hjælp.

Og så kan man spørge sig selv – hvem griber de unge psykisk sårbare efter det 21. år, når de ikke kan være på deres bosted længere ? Vi ved, at en stor del af dem ville få en langt bedre livskvalitet – uddannelse – selvstændighed og komme videre i livet med en servicehund – familiehund. En person med psykiske udfordringer har ikke overskud eller erfaring til selv at træne en hund til at blive en servicehund.

Her er vi også på banen. Vore hunde er specielt testet og udvalgt, og de bliver trænet specielt til den person, som skal have den. Det er et kæmpe arbejde at have en hundehvalp, og det er svært at overtage en voksen hund, da man ikke kan vide, hvad den har i bagagen.

Netop i den nuværende ulykkelige situation, hvor psykiatrien er lukket ned, vil en servicehund kunne gøre underværker. Vi er gode til vores job – derfor kan alle interesserede trygt henvende sig til os med yderligere spørgsmål. Sammen kan vi lave en løsning, som vil være til glæde for enhver, der er ramt af de nævnte problemer.