Til næste år er det 50 år siden sporvognslinje 7 gik over til busdrift

 

Ja tænke sig til april næste år er det nøjagtigt 50 år siden, sporvognslinje 7 blev nedlagt og skiftet ud med Buslinje 7. Vi er fortsat mange, der af den opfattelse, at det var en hel forkert beslutning at afskaffe de gamle sporvogne. Og måden det skete på var efter sigende ikke helt stueren.

På det tidspunkt var Willy Brauer fra 1962 til 1970 ‘sporvognsborgmester’ – borgmester for Magistratens 5. afdeling, der omfattede det tekniske og trafikale område. Det var i høj grad Brauer, der ønskede den nedlæggelse af sporvognsdriften og indførelse af busdrift i hovedstaden, der blev til virkelighed i slutningen af 1960’erne og afsluttet med linje 5s sidste kørsel i april 1972. Fra 1950 til 1962 var han for øvrigt medlem af Københavns Borgerrepræsentation, først som repræsentant for Danmarks Kommunistiske Parti, senere for Socialistisk Folkeparti, som han var medstifter af i 1958. Da Venstresocialisterne blev dannet af en fraktion i SF  1967,  fulgte han med over i det nye parti, hvor han dog ikke blev længe grundet de kaotiske forhold.

Vi kan i dag i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm præsentere en lille film som er 10 år gammel, (derfor der står 40 år i filmens introduktion) – og som fortæller lidt om sporvognslinje 7 – tryk blot på den blå tekst og nyd de gamle glimt – https://www.youtube.com/watch?v=vy8ybKRI_78