Tillykke til dagens fødselar - Brønshøj Boldklub fylder 99 år !

 

Bydelenes fodbold flagskib kan i dag fejre 99 års fødselsdag – og kæmpe hurra for det !

Tilbage i 1919 sad 5 ungersvende på et værelse i Brønshøj – det var Hugo Hansen, Holger Larsen, Svend V. Olsen, Svend A. Olsen og Julian Suhr.

På Julian Suhrs værelse traf de beslutningen om, at starte Brønshøj Boldklub. Begivenheden blev fejret med fortæring af fem pund gråpærer og den sidste flaske vin fra Julians afdøde fars vinkælder.

Disse håbefulde unge fik spalteplads i daværende Brønshøj Avis, der skrev om beslutningen suppleret med indkaldelse til stiftende generalforsamling.

Den 15. maj 1919 mødte i alt 20 fodboldinteresserede frem i det daværende Brønshøj Tivoli for at stifte Brønshøj Boldklub. Julian Suhr blev valgt til klubbens første formand og Svend V. Olsen blev både sekretær og næstformand.

Klubbens første bane lå på hjørnet af Husumvej og Slotsherrensvej, hvor der i dag er kolonihaver.

Banen var knoldet og kun sparsomt bevokset med græs, tillige var der en stærk trafikeret gangsti på tværs af banen – vanskelige vilkår for poleret fodbold. Langs med banen var der en grøft, hvilket betød, at det ikke var nødvendigt at kridte banen op.

Klubhus med omklædningsrum fandtes ikke – omklædningen fandt sted i nogle gamle kloakrør, som kommunen havde efterladt.

Debutkampen var i juni 1919 mod Gefion, som vandt med hele 16-0. Allerede i næste kamp mod Rosenborg scorede Vilfred Jensen klubbens første mål på et straffespark og kampen endte 2-2.

Dette blot lidt fra den spæde start for 99 år siden. Som alle kan regne ud, runder BB altså de 100 år i 2019, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

       

                                            Selv skriver Brønshøj Boldklub i anledning af dagen:

Stort tillykke til alle i og omkring klubben. Og på denne dejlige solskinsdag er der mulighed for at blive en del af historien.

Med 99 år på bagen og præcis et år til klubbens 100 års jubilæum er forberedelserne i fuld gang med Finn Ryberg og Kalman Legradi i spidsen for jubilæumsudvalget, der er i gang med at planlægge jubilæumsåret 2019’s aktiviteter, der blandt andet indbefatter en kæmpe fest og en stor og prægtig reception.

Bliv en del af historien

Der bliver selvfølgelig mulighed for at deltage i en masse af de historiske begivenheder, og allerede nu kan du være med til at støtte, så vi har mulighed for at få et flot jubilæumsskrift, der er de 100 år værdig, og hvor du vil kunne læse om da Brønshøj i 1920’erne måtte låne spillere for at kunne stille hold, årene i Danmarks bedste fodboldrække, ungdomsafdelingens udvikling samt Pelé’s besøg i 2009

 

Som Privatsponsor får du ved at indbetale mindst 500 kroner dit navn i bogen, og du får et eksemplar, når den udkommer i jubilæumsåret 2019.

Som Guldsponsor får man et stort logo for virksomheden med i bogen og modtager fem eksemplarer, når skriftet udkommer. Pris 6.800 kroner

Som Sponsor får man et logo for virksomheden med i bogen og modtager 3 eksemplarer, når skriftet udkommer. Pris 2.800 kroner

Beløbet indbetales på:

Registreringsnummer 5331 

Kontornummer 0000250358

Husk at skrive dit navn, så vi kan se det på indbetalingen. Du modtager en bekræftelse, når pengene er modtaget.

Ved spørgsmål kontakt Niels Bjørn Hansen eller Jesper Ran Pedersen 

mail: niels@bjornhansen.nu eller ran@bronshojboldklub.dk