Tivoli åbner i påsken - så er foråret alvor kommet - deltag i vores konkurrence om billetter !

Med påsken og forårets kommen åbner Tivoli indgangene for en ny sæson med nye koncertnavne, teaterforestillinger og spise oplevelser. Og så fylder Tivolis populæreste forlystelse Rutschebanen 110 år. Der lægges først ud med påsketema, hvor påskeliljer, lam og påskeæg sætter scenen. Sommersæsonen skydes i gang den 22. marts og løber til og med den 22. september. Netavisen springer i den anledning med en konkurrence i samarbejde med Tivoli, hvor der er to flotte præmier på højkant. Se nederst i artiklen.

Sommersæson inviterer bl.a. på Fredagsrock koncerter med bl.a. Take That, Coco O og Rasmus Seebach. Tivolis LørdagsHits-koncept, med musik man kender og kan synge med på, vender også  tilbage. LørdagsHits afvikles over otte lørdage i juli og august måned. Tivoli markerer endvidere Tivoli Gardens 180-års jubilæum. Og som altid kan gæsterne møde Rasmus Klump og hans venner i haven.

Glassalen fyldt med satire, sang og dyr
Glassalen, der traditionelt trækker mange gæster til Tivoli, byder på et mangfoldigt program på de skrå brædder. Man lægger scene til en ny omgang af Tivolirevyen fra den 6. juni, som i år består af revylegenden Lisbet Dahl, Thomas Eje, James Price, Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde og revytalentet Mikkel Becker Hilgart. Tivolirevyen fejrer i år 140-års jubilæum og har en række overraskelser i baghånden.

– Forår , påske og Tivoli, så bliver det næppe mere dansk, fortæller Tivolis pressechef Torben Plank. –  Vi har et flot påsketema som vi lægger ud med, og så går det bare slag i slag med oplevelser i Tivoli, som alle kan samles om. Forlystelserne står klar og venter på at give gæsterne gode sus i maven, og restauranterne har masser af nyheder. Svært ikke at være optimist før ny sommersæson.

Festival sætter nye standarder
Tivoli Food Festival vender festivalen tilbage 16 maj. Programmet byder bl.a. på seks forskellige danske regioner, som rykker ind på Plænen og sælger deres friske, lokale råvarer. Der er også langbordsmiddage, DM i blindsmagning samt talks og shows med kokke og gastroprofiler, mens mange af Tivolis restauranter byder på festival-menuer til 200 kroner. I august kan Tivolis gæster opleve forlystelseshaven i fuldt flor under Tivoli Have og Blomsterfestival, som sidste år havde tusindvis af besøgende. (01.09.24 – 15.09.24) i år inviteres gæsterne til nye blomsterudsmykninger, blomsterdyster og udstillinger af internationalt anerkendte blomsterkunstnere.

Klassisk musik er en vigtig del af årets sommersæson
Tivoli får besøg af nogle af verdens fremmeste klassiske musikere. Internationale topnavne som Anne-Sophie Mutter, Yuja Wang, Jonathan Tetelman, Mischa Maisky og Angel Blue er alle at finde på Tivolis scener hen over sommeren. Her kan de f.eks. opleve Mesterstykker i Tivoli, hvor Mathias Hammer præsenterer yndlingsstykker fra musikhistorien. Sæsonen sluttes af med en musikalsk duel mellem Hammer selv og Frederik Cilius.

Runde fødselsdage til klassiske forlystelser
Siden Tivolis første åbningsdag i 1843 har forlystelserne, restauranterne sammen med haveanlægget været blandt de store trækplastre. I år runder Dæmonen 20 år, Det gyldne Tårn 25 år og Mælkevejen kan fejre 5-års fødselsdag, mens det er hele 140 år siden, man for første gang kunne nyde udsigten i en ballongynge.

_______________________________________________________________________________________________

Lidt facts omkring Tivoli

Tivolisæsonerne for 2024 er som følger:

·         Sommersæson: 22. marts – 22. september

·         Halloween i Tivoli: 10. oktober – 3. november

·         Jul i Tivoli: 15. november 2024 – 5. januar 2025


Jubilæer i Tivoli 2024:

·         Tivoli Garden 180 år.

·         Pantomimeteatret 150 år.

·         Danmark var for første gang vært for det Europæiske Melodi Grand Prix for 60 år siden. Finalen blev lørdag den 21. marts 1964 transmitteret direkte fra Tivolis Koncertsal.

·         Tivolis første ballongynge blev opført for 140 år siden.

·         Rutschebanen 110 år.

______________________________________________________________________________________

Netavisens Tivoli-konkurrence:

Ligesom de foregående år afholder vi en læser konkurrence med flotte præmier. To vindere får hver 4 fribilletter og 4 turpas – så det er bare om at komme i gang.

1/  Hvornår transmitterede TV Det Europæiske MGP fra Tivoli ? ___________________________

2/  Hvor langt løber Tivolis sommersæson 2024 ? _____________________

3/  Hvornår er der Tivoli Foodfestival ? ________________________

4/  Hvilken boyband-gruppe gæster Tivoli til sommer ? __________________________

5/  Hvor gammel er Dæmonen ? ________________

Navn: _____________________________

Mobil: _________________________

Mail: ________________________

Løsningen skal være netavisen i hænde tirsdag den 26. marts kl. 12.

Send til fa@2700-netavisen.dk og skriv Tivoli 24.

Vi vil telefonisk underrette de heldige vindere samt naturligvis bringe deres navne her i netavisen

OBS: Vinderne skal bruge præmierne inden den 21. september 2024 – og de kan ikke ombyttes.

GOD FORNØJELSE !!

____________________________________________________________________________________