Tivolis Mad og Vinfestival med masser af godbidder

Tivolis Mad og Vinfestival fortsætter på lørdag, hvor gæsterne inviteres til sansebar workshop, om hvordan hjernen påvirkes af det, man ser. Søndag den 6. september stilles der skarpt på den ærkesvenske krebsegilde tradition på Plænen. Der vil være åbne madboder, restaurant oplevelser for børn og foredrag om brugen af chili på nye måder. Mad & Vin Festivalen i Tivoli har hver dag noget nyt på programmet frem til den 20. september

Hvad julefrokosten er for danskerne, er krebsegildet for svenskerne. Der er mjød, snaps, krebs og fællesspisning på menuen, når Tivoli inspireret af det svenske broderfolk dækker langborde op med rødternede duge. Hvert år sætter vores svenske naboer millioner af kilo af krebs til livs i august september. Nu kan gæsterne i Tivoli får en smagsprøve på den ærkesvenske tradition. Hvis vejrguderne holder, hvad de har lovet, er der udsigt til svensk humør på Plænen med ”Helan går” for fuld udblæsning, hvor der normalt er Fredagsrock. Alle får udleveret en hagesmæk og Tivoli-Garden kommer forbi og spiller koncert. I tilfælde af regn flyttes gildet indendørs. Tilmelding er nødvendig.

Workshop om  hvorfor noget kan smage godt den ene dag og den næste smage som surt sprøjt

Hvorfor smager mors frikadeller bedst og hvorfor smager retsina skønt på en balkon i Grækenland, men som noget surt sprøjt i Danmark? Det og meget andet får gæsterne indblik i, hvis de deltager i kokken og forfatteren Ramus Bredahls workshop i Tivolis Jubilæumshave. Her får gæsterne smagsprøver, som måske ikke er helt hvad de forventer, mens Rasmus fortæller om hvordan hjernen bliver påvirket af det, vi ser. Det sker lørdag den 6. september kl. 13 – 15 samt igen fra 16 – 18 efter først til mølle-princippet for gæsterne der har betalt entre til Tivoli.

Boder
Alle dagene er der boder med madtemaer fx Tag-tomat med krydderurter & delikatesser. Tag-Tomat arbejder for at skabe bæredygtige byer, hvor fællesskaber spirer omkring urbane haver, og byens restmaterialer upcycles og får nyt liv. Tag-Tomat har under Tivoli Mad & Vin festival en bod, hvor gæsterne kan få alt fra svampebokse til kogebøger og selvvandende plantekasser.

 

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger:
”Vi kan virkelig mærke interessen for det gode måltid under vores nye Mad og Vin Festival, hvor det ikke koster spidsen af en jetjager at blive mæt. Og krebsegildet der erstatter fredagsrockerne  ser ud til at blive en succes på Plænen. Og med udsigt til krebs, mjød og Tivoli-Garden koncert kan det blive en festlig søndag”.

Tivolis Mad & Vin Festival er arrangeret i samarbejde med Landbrug & Fødevarer

Program for Tivoli Mad & Vin Festival 2020

4. september / Kl: 16:30 / Jubilæumshaven

Gartner Livia Urban Swart Haaland fra ØsterGro tagfarm vil fortælle om Danmarks første tag-farm og hvilken rolle tag-farme og dyrkningsfællesskaber kan spille i byen i forhold til at skabe forståelse for vores fødevarers tilblivelse.

 

5. og 6. september: Chokoladefestival i Tivoli, på Cakenhagen og i Nimb Bar,
6. september Lene Tvedegaard fra Toftegaard Gartneri holder oplæg om chili, og tomater og krydderurter Jubilæumshaven
6. september: Krebsegilde, Plænen

9., 10. og 11. september: Italienske dage på Mazzoli’s og i Jubilæumshaven
12. september: Ginsmagning med Henrik Hammer, Nimb Rotunden
12. og 13. september: Børnerestaurant med tre-retters menu i Garden Deli, Jubilæumshaven
12. og 13. september Oplæg og workshop med ByBi i Jubilæumshaven

16. september Dom Perignon-smagning, i Nimb Bar –
18. september Madmarked på Plænen
19. september Whisky smagning med The Macallan & Highland Park i Nimb Bar
18., 19. og 20. Franske dage i Nimb Brasserie og Nimb Bar

Festivalen varer til 20. september.