Udendørssæsonen bliver forlænget for københavnske fodboldspillere

                     

Et mildt efterår baner vejen for, at græsbanerne i København holder åbent ca. tre uger længere end normalt og derfor ikke lukker med udgangen af oktober.

Københavnske fodboldspillere får mulighed for at spille på græs længere tid end vanligt.

Græsset har brug for både varme og lys for at være i vækst. Og selvom der bliver mindre lys, betyder det varme vejr alligevel, at det er muligt at forlænge udendørssæsonen.

Normalt lukker Kultur- og Fritidsforvaltningen for brug af græsbanerne med udgangen af oktober, men fra i år får boldklubberne mulighed for at bruge banerne forventeligt tre uger længere alt afhængig af vejret. Det sker, fordi for forvaltningen fremover afslutter sæsonen alt efter vejret.

– Når temperaturen fortsat er så høj, kan vi lige så godt sørge for, at fodboldspillerne og boldklubberne i byen får glæde af at benytte banerne så længe som muligt, inden de rykker indendørs eller udelukkende kan træne og spille kamp på kunstgræs. Der er mangel på fodboldbaner i København. Derfor er det godt, at vi kan være mere fleksible, så flere får mulighed for at spille fodbold længere, siger Mia Nyegaard (RV), der kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune

Kommer efterårsvejret til at byde på store regnmængder, kan Kultur- og Fritidsforvaltningen være nødt til midlertidigt at lukke banerne efter samme princip som i sommersæsonen.