Husum Bodega er med i stor udstilling på Københavns Museum

Københavns Museum er klar med fotoudstillingen “Stamsteder  Københavns sidste værtshuse” og stiller skarpt på hovedstadens svindende antal af “brune bodegaer”, som ved nærmere eftersyn er forbløffende forskellige. 

Fra vores område er Husum Bodega på Husumvej valgt som et af de værtshuse, som er kompetente nok til at være med.

                                                               

                                            Foto er lånt fra Husum Bodegas hjemmeside på facebook

Husum Bodega er fra 1972. Først var der møbelforretning, men da sønnike arvede forretningen, skulle der drikkes bajere. Dartmaskinen lokker med digitale blink, og Olsenbanden hænger grynet på væggen ikke langt fra et holdfoto af Husum Boldklub. – Flere fra den årgang kommer jævnligt forbi og drikker bajere, og dem, der ikke stadig gør, de er døde. De tog altid på druk, inden de skulle spille. Det var dengang, man måtte ryge og drikke alle vegne, og nogen tog det lidt for bogstaveligt. Målmanden havde askebæger på stolpen, fortæller John. 

Men hvad pokker er det med trappen? Elefanten i rummet, – (og her taler vi ikke om bajeren), – fylder trods alt ret meget. 

                             

 – Okay, så lad det komme med. Der er to, der er styrtet i døden, siger John. – Den ene brækkede halsen med det samme. Han var to meter og ti. Det krævede mange ambulancefolk. Den anden ? – det ved jeg faktisk ikke.. 

Der er flere gode historier i udstillingen, der tager gæsten på en billedvandring igennem nogle af de værtshuse i København og på Frederiksberg, som er med i bogen ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse”. Forfatterne Anders Højberg Kamp og Johannes Jacobsen har sammen med fotografen Thomas Skou besøgt alle byens brune værtshuse, og Københavns Museum har udvalgt 14 forskellige steder fra 14 københavnske bydele til udstillingen. 

Se den nye fotoudstilling mellem 1. december 2022 – 28. februar 2023.

Københavns Museum
Stormgade 18
1555 København V
Hver dag kl. 9-18, torsdag kl. 9-21