Vandrerhjemmet på Bellahøj ser lyst på fremtiden

Vort lokale Danhostel Bellahøj – eller som vi måske bedre kender som Bellahøj Vandrerhjem på Herbergsvejen – har også været ramt under Coronakrisen.

Det flotte vandrerhjem på Herbergsvejen – et af Københavns flotteste.

Men en kreativ ide fra hus forbi gjorde, at vandrerhjemmet i en periode over fire måneder kunne have 12 hjemløse boende. – For naturligvis sagde vi ja, da vi fik forespørgslen, fortæller stedets boss Mette Engelbret til netavisen. – Vi havde alligevel tomme værelser stående, så de hjemløse der ikke havde tag over hovedet fik hver et værelse for sig selv, og der boede de så fra 4. januar og fire måneder frem. De fik alle morgenmadsbokse med lidt ekstra til frokost hver dag. Det var en succes – de skulle lige ind i rytmen, og så gik det fint.

Mette Engelbret er glad for beslutningen om at slå til, da muligheden for vandrerhjemmet opstod

Har det været et svagt forår for vandrerhjemmet, er der dobbelt så meget at se til her i efteråret. Det er blandt andet mange lejrskoler, som benytter stedet. – Og så har flere lokale familier holdt konfirmation hos os, fortsætter Mette Engelbret, – ligesom familier i nærheden bruger os til overnatning for deres gæster, hvis der ikke lige er plads derhjemme.

Mette Engelbret overtog vandrerhjemmet i oktober sidste år. Hun betænkte sig ikke længe, da muligheden pludselig meldte sig, og så slog hun til. – Jeg havde været køkkenleder i huset i fem år, så jeg kendte jo alle funktioner. Efter en hård opstart med lidt streng økonomi, så er der ved at komme fod på det hele. Så jeg fortryder ikke, at jeg påtog mig tjansen. Heldigvis har jeg et super personale, så det hele fungerer.

Bellahøj Vandrerhjem ham mange fine faciliteter at byde på – og alene beliggenheden er super

Den 10. december til og med 10. januar holder vi lukket, slutter Mette Engelbret.