Vandtårnet på Brønshøjvej med i ny TV- fiktionsserie lavet af DR

Man kan roligt fastslå, at det gamle vandtårn på Brønshøjvej har fået sin renæssance. Ikke som aktivt vandtårn, men som en slags kulturindslag i nutiden. Det har betydet talrige arrangementer i vandtårnet, og i hele denne uge har Danmarks Radio nærmest haft bygningen besat. Man er ved at lave en ny fiktionsserie, hvor vandtårnet indgår.
Indenfor kan man opleve vandtårnets ekstraordinære arkitektur brugt som kulisse til den kommende store danske fiktionsserie. Udenpå tårnet genopliver lyskunstner Karen T fortællinger om solen med levende streger, farver projektioner og lyd.

Hele ugen op mod Kulturnatten har DR nærmest været flyttet ind i Brønshøj Vandtårn for at lave optagelser. Hvordan ser et vandtårn mon ud, når så stor en produktion rykker ind? Det kan man opleve denne aften, hvor man under hele Kulturnatten kan gå på opdagelse i vandtårnet som kulisse og glæde dig til et gensyn med tårnet, når det rammer sendefladen.

Når mørket falder på d. 13. oktober sænker Kulturnatten sig over Brønshøj Vandtårn både indvendigt og udvendigt.

Karen T: Belyste døgn – Bronzealderens fortælling om solens evige rejse igennem dag og nat

Hvor mange vidste mon, at mennesker igennem 4000 år har haft en hverdag på bakketoppen, hvor Brønshøj Vandtårn står i dag? Her har de haft dagligdagsaktiviteter såsom madlavning og korndyrkning. Der er fundet spor helt tilbage fra bondestenalderen og flere fund peger mod Bronzealderen. Netop Bronzealderen og dens fortællinger bliver fortolket med lysende kunstværker projiceret op på vandtårnets monumentale ydre under hele Kulturnatten af kunstneren Karen T.

Entré 110 kr.
Fredag den 13. oktober kl. 18 – 23