Vi kan glæde os til Brønshøj Sommerjazz vender tilbage

Netavisen kan bringe en dejlig nyhed til læserne. Brønshøj Sommerjazz meddeler, at der efter pausen sidste år igen bliver sommerjazz i bydelen. Vores lokale jazzfestival bliver holdt den første weekend af Copenhagen Jazzfestival den 5.-7. juli. Programmet er stort set på plads, og billetterne er også sat til salg via Billetto.

40-års jubilaren Cæcilie Norby bliver hovednavn ved Brønshøj Sommerjazz. (foto: Elona Sjögren)

Først lige for nylig har man fået placeringen af årets Brønshøj Sommerjazz på plads.
Det viste sig nemlig, at hverken pladsen ved Pilegården eller Brønshøj Torv, hvor festivalen har været holdt tidligere, var en mulighed i år.
Og derfor har man været rundt i bydelen og kigget på, hvor festivalen så kunne være.
Heldigvis er det lykkedes at finde et sted, som man er sikker på bliver en velegnet placering til årets festivalweekend.
Det bliver vandtårnsgrunden på Brønshøjvej, der i år lægger græs til Brønshøj Sommerjazz.
– Der bliver i år en børnejazzfestival lørdag i dagtimerne – og to koncertaftner henholdsvis fredag og lørdag, siger man fra arrangørerne. – Desuden er der en gratis børnejazzkoncert med Musiksanseret fredag formiddag, og her håber vi, at mange af bydelens vuggestuer og børnehaver vil have lyst til at komme og være med. Festivalweekenden slutter af med to eksklusive koncerter i vandtårnet, arrangeret af kunstnerkollektivet Noisy Beehive.Her er vi utrolig stolte af at kunne præsentere Cæcilie Norby som hovednavn lørdag aften – i år kan hun fejre 40 års jubilæum
Desuden kommer Mames Babegenush og lægger op til dans til den sene lørdagskoncert.
Fredagsprogrammet byder på verdensjazz med sangerinden Isabel Novella fra Mozambique, og før hun går på den udendørs scene ved vandtårnet kommer Sunbörn (tidl. Kutimangoes), der i 2022 blev årets live band ved DMA Roots.
Orkestret Mais Uma og Nikolaj Hess Trio feat. Lucky Lo spiller også.
Der bliver også noget for børn
Lørdagens børnefestival byder bl.a. på duoen Sille og Palle, der tidligere har spillet til Brønshøj Sommerjazz. I år er de aktuelle med musikken til serien “Lille Tut” på Minisjang/DR.
Der kommer en børne DJ Av Godaw, orkestret Trypical Cumbia spiller en dansekoncert, og så bliver der mulighed for at være kreativ på bl.a. en genbrugsworkshop.