Yogalærer i Brønshøj er med til at gøre en forskel for børn

Ideen til yoga i børnehøjde kom sig af en hektisk hverdag i Heidi Bisgaards liv, hvor netop yogaen ofte blev en tilflugtsvej til at finde ro og nærvær. Efterfølgende blev yogaen en hobby derhjemme sammen med hendes datter.

Jeg har nogle skønne videoer af min datter, hvor hun sidder og virkelig tager det ind, og jeg kunne bare se og mærke den ro, det skabte i hende, og den nærhed hende og jeg havde, når vi sad og lavede det sammen, fortæller Heidi til netavisen. – Og så tænkte jeg, at det er der andre børn, der også vil kunne have glæde af. Så Heidis begejstring for yoga gjorde, at hun kort tid efter tog en børneyogauddannelse hos Blå Hund. Et valg hun flere gange om ugen bliver bekræftet i har haft stor betydning for de børn, der gang efter gang og sæson efter sæson møder talstærkt op til hendes undervisning.  

Tekst og foto: Katrine Anna Andresen

Yoga i børnehøjde med Heidi Bisgaard i spidsen leger med de klassiske yogastillinger, hvor der er fokus på ro og nærvær i samspil med, hvordan kroppen reagerer og mærker de enkelte yogastillinger. – Vi taler meget ind i det med at prøve at mærke, hvordan vi har det indeni. Nogle gange laver vi en indre vejrudsigt. Er det solskin? Er det dejligt varmt? Eller er det blæsevejr eller tordenvejr?. Øvelser der lægger vægt på det indre, er bare en af de mange, Heidi praktiserer i sin undervisning, og som er med til at øve børnene i at italesætte og rumme følelser, der kan være svære.

Hver enkelt yogasession bygges op omkring yogaleje, mindfulness øvelser og guidet afspænding. Alt sammen noget som stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt. Yoga i børnehøjde er også med til at styrke børnenes balance, smidighed og koordinationsevne – og øger følelsen af at være en del af et fællesskab. Et fællesskab uden for skolen, som Heidi Bisgaard understreger er vigtigt, og som hun ser blomstrer for hver gang.

Nyt tema

Til hver yogatime er der et nyt tema, som danner rammerne for dagens undervisning. – Vi har blandt andet været med luftballon til Afrika, og været i Cirkus, fortsætter Heidi. – Da vi havde indianertema, lavede vi f.eks. en totempæl. Temaerne har jeg erfaret er med til at vække børnenes fantasi, og gøre stillingerne mere levende og autentiske. På den måde kombinerer undervisningen både leg, kreativitet og yoga.

                                    

Hvis man er interesseret i at prøve yoga kan man tilmelde sig gennem Heidis Facebook-side eller via mail. Derudover kommer Heidi Bisgaard også ud til børnehaver og skoler, der ønsker et børneyoga forløb. Et forløb består af 4-6 børneyoga timer af 35-40 min. varighed. 

Begrænset antal

For at bevare roen og nærværet – og sikre at hvert enkelt barn bliver set – kan der maks. deltage 9 børn i en yogatime. Skoler kan se forløb på “Åben Skole portalen”.

Tilmelding

Tilmeldingen til efterårsholdet er åben. Man kan læse mere om det i gruppen “Yoga i børnehøjde” på Facebook.


Heidi kan kontaktes på mail: yogaiboernehoejde@gmail.com eller på tlf. 61260138.