Der bliver fortsat samlet meget skrald op fra de lokale veje

I søndags blev årets store landsdækkende affaldsindsamling afholdt på opfordring af Danmarks Naturfredningsforening. En af de lokale initiativtagere Sarah Dahlkild fortæller til netavisen:

 

– Jeg havde inviteret til en happening på det grønne område overfor Føtex Husum, og der kom 8 voksne (inkl. mig selv) og 8 børn, som alle gav et nap med til at samle affald. Det var et dejligt fremmøde, og flere end jeg havde turde håbe på.

På cirka 2 timer havde vi været på begge sider af hækkene, som omkranser området.

Vi samlede 3,3 kg skodder og snus (de grønne poser, det svarer til ca. 6500 stk.) og 8,6 kg blandet affald (kapsler, knuste dåser, take away- emballage, sølvpapir-rester, mm).

                                                 

Blandt de lidt mere pudsige efterladenskaber kan nævnes en lysekrone, et par gamle sneakers i en skoæske og en rusten stang, som måske har været en del af et hegn langs hækken. Disse ting indgår ikke i vægten af affald.

Det var tydeligt at se, at der var blevet trimmet ukrudt i ’grøfterne’ før der blev fjernet affald, da der lå mange mikroskopiske dele af bl.a. sølvpapir, dåser og engangslightere.

Det gør ondt langt ind i kroppen at se alt det affald, som ville have været hurtigt at fjerne før en trimning af planterne. Jeg håber det kan gå bedre fremover.

Til gengæld blev vi i år belønnet med 400 kroner til is til børnene fra en ældre herre, som sad på én af bænkene og nød solen.

Jeg fik desværre ikke hans navn, men jeg er dybt taknemlig for denne påskønnelse alligevel.

Jeg håber at se ligeså mange til de fremtidige affaldsture i Brønshøj-Husum, slutter ukuelige Sarah Dahlkild.