50 år uden sporvogne - Byvandring på sporet af linje 7

50 år uden sporvogne: Gå på opdagelse langs den gamle Linie 7s rute fra Kongens Nytorv til Nørrebro Station og bliv klogere på den afgørende rolle, sporvognene spillede for mange københavneres liv i perioden fra midten af 1800-tallet til 1972.

Man vil se tankevækkende arkivbilleder, høre indsigtsfulde erindringer og opleve interessante steder langs ruten, som giver indblik i sporvognens historie. Hør bl.a. om den tidligere Nørrebro Remise (nu Nørrebro Bibliotek); en af de få bevarede remiser i København, hvor sporvognene stiltes hen, når de ikke var i brug. Og få historien om Gothersgade Elektricitetsværk; det første kommunale elværk i byen, som gav strøm til bl.a. gadebelysning og sporvogne.

Den første guidede byvandring ”På sporet af Linie 7” finder sted fredag 22. april – den dato, der markerer 50-årsdagen for, at den allersidste sporvogn kørte igennem Københavns gader. Man opfordrer til, at ældre som unge inviterer hinanden med på byvandringen, så viden og erindringer om Københavns Sporveje kan blive delt og givet videre fra generation til generation.

Der er ingen tvivl om, at turen havde været ekstra interessant, hvis man lige havde taget turen til og med Degnemose Alle i Brønshøj – men det kan vel komme en anden god gang.

Byvandringen er udviklet af Alley Cortes, kandidatstuderende i Bæredygtig Kulturarv Management på Aarhus Universitet, i samarbejde med Københavns Museum.

Praktisk information

Byvandringen foregår fredag 22. april kl. 16.30 og søndag 24. april kl. 14.00
Yderligere er der en byvandring på engelsk lørdag 23. april kl. 14.00

Byvandring tager ca. 2 timer – husk godt fodtøj og evt. paraply.

Mødested: Rytterstatuen på Kongens Nytorv, mød gerne op ca. 10 minutter før.
Turen slutter på Nørrebro Station.

Find mere info og køb billet her til den danske byvandring 22. og 24. april: Byvandring for voksne: På sporet af Linie 7 – Københavns Museum – Guidede ture (kk.dk)

Køb billet til den engelske byvandring 23. april: Walking tour for adults: On track of Line 7 – Københavns Museum – Guidede ture (kk.dk)