Brønshøjs 1. hold og U17 er netop kommet hjem fra en vellykket træningslejr i Spanien.

Brønshøjs 1. hold og U17 er netop kommet hjem fra en vellykket træningslejr i Spanien. Fra klubbens hjemmeside har vi lånt denne afrundende historie om ugen i det sydlige, hvor man har talt med U17’s holdets anfører August Emil Gybel-Brask og cheftræner Thomas Lindhardt om, hvad de fik ud af dagene i Spanien.
tekst og foto: Brønshøj Boldklub
Turen har også skabt en bånd mellem senior og ungdom. Det har været fantastisk for spillerne at kunne tale med 1. holdets spillere og ledere og få noget respons tilbage. Det har styrket klubfølelsen. Så alt i alt er den her træningslejr noget nær det perfekte vi har kunne opnå, slutter U17’s holdets cheftræner.

Anfører August Emil Gybel-Brask: Kommet tættere på hinanden

– Personligt har jeg haft stor glæde af vores spanske målmandstræner Sergio, som har stået for en utrolig god omgang målmandstræning. Det har været mere intenst og seriøst end hvad jeg har været vant til hjemme i Danmark. Jeg har lært andre måder at træne på og samtidig fået et andet syn på det at være målmand, siger August.

– På træningslejren har vi som hold fået styr på nogle specifikke situationer. Der har især været fokus på standardsituationer. På den sociale side er vi spillere kommet tættere på hinanden. Vi har boet sammen, spist sammen, gået turen sammen, trænet hver dag og hygget os sammen. Det har været rigtig godt for sammenholdet, slutter U17’s holdets målmand.

Cheftræner Thomas Lindhardt: Noget nær det perfekte

Først og fremmest tak til alle dem, som har gjort turen til Spanien mulig. Der har været støtte fra familie og venner i forbindelse med aktieløbet, en anonym donor, salg af lodder og et flot tilskud fra Brønshøj Boldklub.

– På den sportslige side har vi har nogle virkelig gode træninger. Vi har kunne dykke ned og nørde nogle af de ting, som vi ikke har mulighed for derhjemme. Samtidig har vi haft mulighed for at implementere det i vores kampe, fordi vi har spillet to træningskampe hernede i Spanien. Det har været utrolig givende for vores måde at spille fodbold på, at vi har kunne dykke ned i vores standardsituationer, siger cheftræneren.

Spillerne har også fundet ud af, at der spilles en anden form for fodbold i Spanien end i Danmark. Den er mere aggressiv med hurtige kombinationer krydret med hårdt spil. Spillerne har også fundet ud af, at der udlandet er andre regler på fodboldbanen end derhjemme – det skal respekteres. Alle disse ting har vi taget med hjem og samtidig lært, at skal vi være med på det her niveau, skal vi kunne spille hurtigere, fortsætter Lindhardt.

Selvom det har været en træningslejr, så har det også være en social tur. Som hold har vi fundet tre værdier alle kan stå indenfor: Sammenhold, respekt og udvikling – glæde var en tæt firer. Disse værdier indikerer, hvad vi vil både på og udenfor fodboldbanen, fortæller Thomas yderligere.

Sammenholdet i gruppen er styrket betydeligt. I stedet for at gå i sin egen lille cirkel, har man åbnet sin cirkel for andre. Så på det sociale plan har vi udviklet os. Her har sol, fodbold, swimmingpool og hygge virkelig sat sit præg på holdet, fortsætter Lindhardt.

Turen har også skabt en bånd mellem senior og ungdom. Det har været fantastisk for spillerne at kunne tale med 1. holdets spillere og ledere og få noget respons tilbage. Det har styrket klubfølelsen. Så alt i alt er den her træningslejr noget nær det perfekte vi har kunne opnå, slutter U17’s holdets cheftræner.

netavisen 21. februar 22 kl. 11.30