AAB i Husum er testcenter for nyt initiativ fra Realdania

Realdania har 25-års jubilæum i år, og det fejrer man ved at tilbyde 150 lokalområder spredt over hele Danmark et fysisk mødested – et af dem er såmænd AAB i Kobbelvænget.

Fællestaget

Kvit og frit kan lokalområderne overalt i landet få et gratis mødested i form af en pavillon opstillet på deres grund.

AAB Afdeling 38 i Kobbelvænget har været med til at teste ideen og vil også selv senere i år få et mødested.

– De almene boligforeninger er jo netop et sted for alle, og der er mange, som synes, at det er grænseoverskridende at gå ud og tage plads til sig selv. Derfor har vi et brændende ønske om at skabe nogle rammer, hvor man naturligt kan svinge forbi, siger formand for AAB’s afdeling 38, Maria Torré Borch som understreger, at det var let at sige rungende ja tak, da Realdania første gang præsenterede ideen.

          

                                                                 Naturbasen                                                                         Udestuen

Mødestedet er en gave fra Realdania, hvor man ikke selv skal have samlet penge ind til projektet. Alle foreninger og fællesskaber med et cvr-nummer og alment formål, (ikke kommercielt), kan søge. Man kan evt. søge sammen med en forening, hvis man ikke har et cvr-nummer.

Ansøgninger på hjemmesiden www.voressted.nu

De mennesker, der har gode naborelationer, har også en højere oplevet livskvalitet, viser Realdanias undersøgelse. Og det vil et nyt mødested formentlig kunne bidrage til.

    Ansøg på hjemmesiden  www.voressted.nu

                                                             Værkstedet

Realdania forventer at etablere mindst 150 nye mødesteder i hele landet i 2025 og 2026. “Vores sted” er første led i at markere 25 års jubilæumsindsatsen. Flere med fokus på fællesskab følger senere.

Ansøgere kan vælge mellem fire små fælleshuse/pavillioner: Fællestaget, Værkstedet, Udestuen og Naturbasen.