16 friske damer holder gang i Røde Kors genbrugsbutikken i Husum

                 – men der kunne godt bruges endnu flere frivillige til jobbet

røde2

Her står en fjerdedel af styrken, fra venstre Bente Sørensen, Ulla Mibelli, Lisbeth Vedersø og Inge-lise Nielsen

Ja man må tage hatten af, når man erfarer, at ikke mindre end 16 friske damer passer den lokale Røde Kors butik i Husum, på Frederikssundsvej 312 helt og ganske frivilligt. De får ikke en krone for det store stykke arbejde, de lægger for dagen. Det hele går jo til et godt formål, og det er nok for dem. Sådan er indstillingen.

2700-netavisen kiggede ind i sidste uge for at se, hvordan butikken egentlig køres. Her mødte vi så den dags hold, bestående af de fire damer øverst. Den ene af dem Lisbeth Vedersø er en af de to ledere, butikken har, og hende fik vi en lille snak med.

røde1

Alt tøj her i butikken er vasket og strøget, og vi går meget op i, at det er kvalitetstøj, der sælges

– Vi er fire på tjansen hverdage, og det fungerer såmænd ganske fint. Det går helt efter en vagtplan, vi har hængende i køkkenet, men man kan jo ikke gardere sig mod afbud, hvis nogen bliver syge eller har andre nødvendige ting at skulle klare. Derfor kunne vi godt ønske os endnu flere frivillige til butikken. Vi har det hyggeligt og godt sammen, så skulle nogen have lydt til at kigge indenfor og hilse på os, så kom endelig. Åbningstiden er hverdage fra kl. 10-17, mens der lørdag og søndag er lukket.

– Flere af os har kendt hinanden i mange år, og vi finder fint ud af det, fortsætter Lisbeth Vedersø. – Og folk er flinke til at komme og donere meget pænt tøj. Alt brugbart sælges så efter at have gennemgået den sædvanlige procedure, mens resten går videre i systemet. Vi er to, der prissætter, og det har vi efterhånden fået stor erfaring med. Både fordi vi kigger ind i andre butikker, men også fordi vi naturligvis har nogle retningslinjer at gå efter. Her i butikken sælger vi tøj og fodtøj, og der er mange virkelig gode ting at redde sig til en billig penge. Lad mig give et eksempel. Vi har et par sko, som har været meget lidt brugt. De har kostet 900 kroner fra nye, men hos os kan de købes for 150 !! Så jeg kan kun opfordre alle til at komme ind og kigge på vores store udvalg.

røde3

Der er nok at vælge imellem og i forskellige størrelser. Alt står overskueligt, og man er velkommen til at prøve varerne, før man tager stilling.

Den 20. oktober har Røde Kors butikken ligget på sin nuværende adresse i 16 år. Førhen var der for øvrigt en skobutik.

– Vi er blevet godt integreret i bydelen og vil utvivlsomt ligge her i fremtiden. Men det vil til stadighed kræve frivillig arbejdskraft – og det håber vi, der vil blive ved at være slutter Lisbeth Vedersø.

Skulle nogen af læserne være interesseret i at høre mere om et frivilligt job i Røde Kors butikken, så ring evt. 38 80 24 14  og hør nærmere. Eller man kan også bare kigge ind i butikkens åbningstid.