Jul i Tivoli byder på nye lysoplevelser – og vi bringer en rask julekonkurrence med fine præmier ..

Tivoli bruger i år omkring 1.5 millioner kroner på at give gæsterne nye lysoplevelser i forbindelse julesæsonen. Når dørene åbnes til Jul i Tivoli, vil man udover Alpelandet på Plænen bl.a. kunne opleve et musikalsk Julelysshow i Kinaområdet, hvor et lystæppe med over 16.000 lyspunkter foldes ud. Julelysshowet, der ikke er set før i Danmark. Herudover bydes der på Teaterkoncerten Come Together, juleboder, guirlander i kilometervis, og sneklædte grantræer i Alpeland.

juletivoli2

Jul i Tivoli kan opleves til og med den 3. januar, og indbefatter også juleaftensdag til kl. 16:00, Nytårsaften og Fyrværkerifestival ind i det nye år.

I samarbejde med Tivoli springer vi med en julekonkurrence, hvor man kan vinde flotte præmier. Men indtil videre, så læs her hvad Jul i Tivoli ellers byder på i år …

Der bliver i år hængt 30.000 nye julekugler op i Tivoli, og der bliver brugt ca. 10.000 mandetimer til klargøring af Jul i Tivoli i 2015. Udover mekaniske nisser, Alpeland, forlystelser og 50 handelsboder, sætter Tivoli fokus på nye lysoplevelser. Ambitionen er at lave en lys-attraktion af international standard.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger

”Tivoli har en lang tradition for specielt lys, så vi tror på, at årets lys-fornyelser bliver et betagende syn for mange gæster.  Årets anden store satsning er Teaterkoncert Come Together med Beatles-sange. Den bliver skræddersyet til Koncertsalen og har også fået en række nye sange med. Derudover er der kørende forlystelser, boder og masser af mekaniske nisser. Det bliver svært ikke at komme i julestemning”.

Ud af mørket ind i lyset

Der bliver bl.a. tale om nye lysoplevelser i Kinaområdet, hvor et nyt julelysshow iform af et lystæppe med over 16.000 lyspunkter folder sig ud under Dæmonen. Her kan gæsterne se frem til forskellige shows i løbet af aftenen, hvor musik indgår. Rotunden ved Tivolis Koncertsal omdannes til en lysende juletromme med lys og objekter, der tager afsæt i julens magi. På Plænescenen vil et lystæppe skabe vinterhimmel i baggrunden med faldende sne og andre vintermotiver. Vandfaldet på den 100 år gamle Rutschebane erstattes af et nyt lysvandfald.

Skisportsstemning 

I det nordiske område bor Julemanden i sin julestue på Pantomimeteatret.

juletivoli 1

Gæsterne kan også se frem til det 2000 m2 store område på Plænen, der transformeres til et Alpeland, hvor ski og kælke står henslængt op ad husene, mens duften af kanel fylder luften. Der vil være sneklædte huse med røg i skorstenene og et 250 m2 stort alpe-gasthaus. Alpe-ekspressen tæt på Tyroler-karrusellen kører i pendulfart. Småbørnene kan se frem til, at veteranbilerne får nyt snelandskab med snedriver og snemænd som de skal passere.

Tivolis udviklingschef Jacob Helenius siger;

”Vi har købt 30.000 julekugler, og selv om det vil tage 30 raske unge 10 dage at hænge dem op, så bliver det besværet værd. Vi har store forventninger til de nye lystiltag i Haven, der gerne skulle blive en attraktion i attraktionen, og bringe danskere såvel som turister i den rette julestemning.”

Smagen af jul

Alle restauranterne i Tivoli er åbne, og der findes mad til enhver smag og pengepung. Knasende nødder, sprøde æbleskiver og velduftende glögg, er bl.a. nogle af de julegodter, der hører julen til. Der bliver til jul opsat mere end 50 boder, der byder på alt fra glögg til uldtrøjer.

juletivoli3

Teaterkoncert Come Together

Der lægges op til en Beatles fest, når Tivoli genopsætter Teaterkoncerten Come Together, der er baseret på sange af John Lennon og Paul McCartney. Den anmelderroste teaterkoncert, der foreløbig er blevet set af mere end 230.000, er blevet tilført en række helt nye sange. Én af de nye sange er valgt af fans, og det blev I Wanna Hold Your Hand, som oprindeligt var Beatles’ helt store gennembrud i USA. Teaterkoncerten kan opleves i Tivolis Koncertsal fra den 12. november 2015. 

Slut året af med manér 

Årets Fyrværkerifestival i Tivoli bliver delt op i tre temaer. Fra første juledag til og med den 27. december får hver dag sin særlige farve. Farverne bliver rød, grøn og gul. Nytårsaften bliver fyrværkeriet afviklet kl. 22:00 inden det går løs i resten af landet. Fyrværkerifestivalen fortsætter på årets første dag til og med den 3. januar under temaet ”tempo”. Den ene aften lægges der langsomt ud, hvor der bygges op til en finale. Den anden aften bliver det omvendt, og den tredje aften bliver der fundet på noget nyt med afsæt i tempo. I front for festivalen står den erfarne fyrværker Gunnar B. Knudsen, der kan bryste sig af at være Danmarksmester i Fyrværkeri.

                               Årets julekonkurrence med flotte præmier

                                                  juletivoli4

Årets julekonkurrence som 2700-netavisen bringer i samarbejde med Tivoli går ud på følgende:

Besvar:

Hvor mange lyspunkter er aktiveret under Jul i Tivoli ? ___________________________

Hvor mange mandetimer bliver brugt til opbygning af Jul i Tivoli ? __________________

Hvor mange juletræer finder vi i årets Jul i Tivoli ?  ______________________________

Hvor mange meter juletræskæder bruges til Jul i Tivoli ? __________________________

Navn:________________________________

Adresse: _____________________________

Postnr.: ______________________________

Mail: ________________________________

Evt. telefon: __________________________

Konkurrencen løber til og med mandag den 16. november – og vinderne vil blive personligt kontaktet. Send løsningen til  fa@2700-netavisen.dk og mærk mailen “JUL”  

Præmierne:
Første præmie 2 x 1 billetter til Teaterkoncert Come Together i Koncertsalen (Hvor tics også giver adgang til Jul i Tivoli) Lørdag 21. november 2015 kl. 20.00
Anden Præmie 2 x 1 billetter til Teaterkoncert Come Together i Koncertsalen (Hvor tics også giver adgang til Jul i Tivoli) Lørdag 21. november 2015 kl. 20.00

Tredje præmie  1 x 4 entre og turpas

—————————————————————–

Værd at vide om Jul i Tivoli 2015:

 • Lys, Jul i Tivoli
  Samlet set er der en  ½ million lyspunkter aktiveret under Jul i Tivoli
 • Hovedindgangen
 • Den store stjerne har 197 lyspunkter.
 • Nimb
  På Nimbs facade er der 3.017 pærer.
 • Det store juletræ
 • Der er 12.000 lyspunkter på det store juletræ.
 • Ved Dæmonen
  Ny lysoplevelse. Lystæppe med 16.000 lyspunkter, effekter og musik.
 • Dæmonen er iklædt en stjernehimmel med 5.550 lysdioder på den 564 meter lange bane.
 • Rotunden ved Koncertsalen
 • Ny lysoplevelse
 • Det japanske Taarn
  Der er 2.800 kupler på Det japanske Taarn
 • Hovedalleen og zigzagalleen
  Tivolis ’hovedvej’ er oplyst af lysbuer; der er i alt 3.000 lyspunkter langs alleerne.
 • Tivoli Søen med piletræer
  Lysbuerne langs søbredden har 4.135 lamper/kupler.
 • I piletræerne er monteret i alt 100.000 lyspunkter.
 • 3,5 km granguirlander pyntet med 130.000 lyspunkter
 • Der hænges 30.000 nye julekugler op, så der i alt er 60.000 julekugler i Haven
 • Der bliver ca. brugt 10.000 mandetimer til opbygning af Jul i Tivoli i 2015.

 • Der bliver sat 115 malere, elektrikere, maskinfolk, gartnere og tilriggere i sving så Jul i Tivoli kan blive klar til gæsterne på 11 ½ dag.

  Tivolis 1.100 juletræer

  Der bruges ca. 40 km juletræskæder

  Der bruges 7.000 kg gran

 • 3.500 Hyacinter med duft

 • 10.200 styks lyng på tagene

 • 26 kørende forlystelser og 50 handelsboder

   Særarrangementer

 •  14.11.15 Juletræstænding

 •  13.12.15 Lucia-optog

   Fyrværkerifestival

 • Julefyrværkerifestival 25. – 27. december

 • Nytårsfyrværkeri 31. december

 • Nytårsfyrværkerifestival 1. – 3. januar

   Glassalen:

 • Crazy Christmas Cabaret med London Toast Theatre med  Don’t Touch Nefertiti.

 • Eventyrteatret: familiemusical Stjernedrys og Nissekys,

 • Koncertsalen

 • Teaterkoncert Come Together

 • ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo