Poetisk vinterjazz og meget mere i Pilegården

anna plakat 2stk

Vi er lige omtrent halvvejs inde i den 16. udgave af Vinterjazz, som løber frem til d. 28. februar. Blandt de lokale jazzkoncerter i Kulturhuset Pilegården, kan man se frem til en særligt poetisk af slagsen, samt lidt Vinterjazz for børn.

Er man til nordisk jazz og kan lide kunstnere som Monica Zetterlund og Lisa Ekdahl, så bør man lægge vejen forbi koncerten med Anna Kruse Trio mandag d. 22. feb. kl. 20. Her leder jazzsangerinden Anna Kruse og skuespilleren Lars Bom slagets gang med deres stemmer til en poetisk jazzkoncert, hvor vi er i selskab med finlandssvenske digter Edith Södergrans digte, som bliver fortolket musikalsk af nogle af Danmarks førende musikere.

Edith Södergran levede et kort og intenst liv, som inspirerer mange kunstnere den dag i dag, herunder skuespilleren Lars Bom. “Jeg elsker Edith Södergrans digte. Hun minder mig om H. C. Andersen i måden, hun betragter livet på. Og teksterne bærer en universel kraft, som hun selv var bevidst om. Digtene er på en gang tid- og stedløse og fortæller også om et liv højt oppe i Nordskandinavien. Anna Kruse har fundet den tone i sin egen musik, og jeg forsøger at gøre det samme med min danske oplæsning af Ediths tekster under koncerten”, fortæller han.

Svenskfødte Anna Kruse tog også favntag med Södergrans lyrik på albummet Champagne fötter, som udkom for et par år tilbage. Pladen fik rosende ord med på vejen af musikmagasinet Gaffas anmelder Ivan Rod: “Sjældent har jeg hørt så gribende digte fortolket med en så stor troværdighed og tyngde, som her. Champagne fötter fremstår som et dragende smukt, musikalsk/poetisk gennemført hele, som griber om hjertet.” Billetter til koncerten koster 90 kr.

De små spiser & hører jazz

Hvem siger, at jazz ikke både kan være dansabel og børnevenlig? Onsdag den 24. februar kl. 17.30 bliver der serveret børnevenlig mad krydret med lækker jazzmusik i børnehøjde. På scenen finder man Line Gaardmand & Anders’ Musikalske Eldorado og bossa nova, blues, vals og cha cha cha er bare nogle af de genrer, som Line og Anders spiller. Med sig har de masser af instrumenter, farverige rekvisitter, dans og teater og der skal både laves rim og remser, mimes, danses og spilles. Billetter til 65 kr. inkluderer mad og underholdning.

Billetter købes på Pilegårdens hjemmeside.