Susanne Breuning: - Jeg hører hjemme i mit kære Brønshøj ..

IMG_0606Jeg elsker Brønshøj – og ikke mindst at cykle i bydelen, siger Susanne.

I serien om gode ambassadører for Brønshøj-Husum er vi denne gang kommet til skuespillerinden, koreografen, foredragsholderen, sangerinden – ja kort sagt altmuligkvinden Susanne Breuning.

Gennem en meget lang årrække, har hun haft sit domicil i Brønshøj, et sted Susanne sætter uendelig stor pris på. Ikke mindst fordi det er her, hun kan slappe af, når der har været hektiske perioder indenfor show-bizz, og dem er der ret mange af, skal vi hilse og sige. Men det er bestemt ikke en stillesiddende dame, vi besøger en dejlig solskinsdag for et par uger siden. Tværtimod. Der var gang i havearbejdet, noget hun slapper meget af med at lave selv.

IMG_0602

Så er der gang i at klippe af og ned  ..

Susanne er nemlig typen, der ikke kan holde sig i ro, men hele tiden er i gang. Så det med at have travlt og være på farten passer hende fint. En anden ting som optager Susanne meget, er børnebørnene. Hendes datter er nemlig flyttet til Brønshøj for nylig sammen med sin mand og deres to døtre. – Så nu kan jeg få lov at være en rigtig mormor, siger hun med glæde i stemmen.

Brønshøj netavis – 2700-netavisen havde taget en journalist praktikant med, da vi besøgte Susanne, og som meget gerne ville lave sin helt egen historie om den dygtige skuespillerinde. Så her er hendes indtryk af den “gode ambassadør” for bydelene.

 

Fra Askepot til æbledronning

– Susanne Breuning i Brønshøj

tekst: Sif Mogensen

På en hyggelig vej i et stille villakvarter i Brønshøj, bor Susanne Breuning. 

Her bor hun tæt på den lokale slagter, som hun benytter sig af – og kun en kort cykeltur fra hendes yndlings café Staalvand.

Susanne bor i et fint blåt hus med en stor smuk have, som hun helt selv hygger sig med at passe. I mellem de fine vintergækker og liljer får vi pludselig øje på en lille sort/brun mis.

IMG_0611

Mis er Susannes kat, der blev tilflyttet for 5-6 år siden, og er rykket fra at være udendørs kat til nu at have sin egen røde sofa inde i huset.  Udover at mis er fast inventar i haven, er det et helt lille dyreparadis, hvor der altid er fugle, der flyver rundt og synger. Susanne har tilmed også fået en tam sangdrossel.

Selvom hun har travlt med sine dyr og haven, inklusiv dræbersneglene, (jeg har jagttegn, siger hun med et skævt smil), er det skam ikke kun det, hun laver. Der er fart på hende. Susanne mener, at det er ærgerligt, at folk ikke rigtig ved, hvor meget der egentlig foregår med hende, bare fordi man ikke er i de store medier hele tiden, såsom i TV, eller i f.eks. BT.

Man kan i hvert fald ikke sige, at tempoet er gået ned med årene, den eneste forskel er, at hun ikke længere træner så meget, som hun gjorde for 5-10 år siden. Og så har hun den store glæde, at have sine børnebørn i nærheden.

Flere titler 

Susanne Breuning har ikke kun en titel. Hun er ikke kun skuespiller, koreograf eller tegnefilms dubber, men lever sit liv anderledes end de fleste, og det er nok den positive indstilling, hun har til livet, der gør, at hun er så ungdommelig og energisk at se på, selvom hun dog selv mener, at det må være hendes gode gener.

Hendes filosofi er, at hendes liv er som en kommode, hun åbner en skuffe og satser på den. Lige så snart den skuffe er lukket, åbner hun en ny og giver sig fuldt til den. Derfor er der ikke noget, hun synes, der er mere spændende end andet, hun nævner dog, at det ikke bliver til flere bøger fra hendes side, og måske at næste skridt må være at prøve tv’et.

IMG_0614

Grease er jo igen i vælten, og den betyder meget for mig. Jeg koreograferede og spillede selv med, da vi satte den op på Nørrebro Teater og spillede i tre sæsoner. Derefter i Odense og så i Holland, hvor jeg også selv spillede med og stod for koreografien. I et halvt år turnerede jeg i tulipanernes land.

Men det nyeste projekt, hun sidder og venter spændt på, er et Rasmus Klump hus i Tivoli, som Susanne selv har skrevet fire forestillinger til. De kommer til at foregå hver dag i den nye sæson, der starter den 10 april. Hun er meget spændt, og udelukker ikke at skulle trække i Rasmus Klump kostumet selv, hvis det skulle blive nødvendigt.

Så hvis man ikke ser hende i Tivoli som Rasmus Klump eller på Staalvand til frokost, kan man altid få en lille del af hende ved at komme ned og tage de lækre æbler, som hun stiller ud i kassevis på sin vej, når æblesæsonen træder ind.

Susanne Breuning er en spændende dame med fuld fart fremad og en ægte brønshøjer, som elsker markedet om lørdagen og gør alt for at støtte de lokale.

22. marts 2014