Bo Henriksen til Efterslægten ...

Bo Henriksen (1) Trætte kursister fra Efterslægtens sportsklasse omgiver Bo Henriksen, Brønshøj Boldklub, efter at han mandag formiddag var gæstetræner på Efterslægtens sportsanlæg. 

– Fedt at se jer. Er I glade?  Stemningen var lagt fra starten, da Brønshøj Boldklubs træner, Bo Henriksen, mandag morgen mødte 18 kursister fra Efterslægtens sportsklasse på skolens kunststofbane. – I alt, hvad vi laver, skal vi prøve, om vi hele tiden kan blive en lille smule bedre, fortsatte Bo Henriksen. – Og så skal vi have det sjovt!

Der efter gik Bo og kursisterne ellers i gang med 1½ times træning, hvor tempo og teknik blev sat på prøve, Skønt boldene af og til fløj lidt ukontrolleret rundt i luften, kastede kursisterne fra sportsklassen sig ud i træningen med masser af humør, mens sveden sprang frem på panderne. Det var hurtigt meget tydeligt her på Efterslægtens sportsanlæg, hvad det er, Bo Henriksen kan gøre ved et fodboldhold, og som han har gjort så fremragende her i foråret. Hele tiden med opmuntrende tilråb og konstruktive rettelser, lyste inspiration og energi ud af træneren.

Bagefter er Mikkel og Thorbjørn fra sportsklassen helt enige om, at det har været en fin oplevelse. – Det var godt nok forskelligt tempo og intensitet fra det, vi er vant til, synes Thorbjørn, og Mikkel supplerer: – Bo er jo professionel og havde et veltilrettelagt program til os, hvor han sørgede for, at vi hele tiden var oppe i tempo – ikke nogen muligheder for at slappe af. Meget inspirerende – og hårdt. Og så blev det helt klart for os, at det nok er en god idé at gå hjem og træne, bl.a. noget teknik, slutter Thorbjørn, og begge er de helt enige om, at der gerne må komme mere af samme slags i sportsklassen.

– Jeg kommer jo ud til sådan noget her for at inspirere, og vil gerne give de sportsinteresserede nogle værktøjer, de kan bruge til at komme videre med og til at lære noget af. Selvfølgelig i deres sport, men også i deres undervisning i øvrigt. Og så er det bare skide sjovt – jeg elsker at have med unge mennesker at gøre, og forhåbentlig når jeg i løbet af sådan en formiddag at ramme nogle af dem. Og træneren, der er vant til at have med topmotiverede 1. divisionspillere at gøre, var da også godt tilfreds efter dagens træning. – Det er vigtigt, at de unge mennesker får en oplevelse af at have lavet noget sammen. For det er gennem de gode relationer, at noget positivt opstår – både i fodbolden og i hele livet. Det er det, jeg har lært gennem et langt fodboldliv, og det er det, jeg gerne ville give videre i dag.

Bo Henriksen (2)

”Fantastisk!” lød det flere gange, da Bo Henriksen mandag formiddag var gæstetræner i Efterslægtens sportklasse. Koncentreret træning og en smittende stemning – en herlig oplevelse for både kursisterne og træneren.

Bo Henriksen finder det helt naturligt, at et HF-kursus og en fodboldklub arbejder sammen på denne måde. – Brønshøj Boldklub og Efterslægten har jo i forvejen et samarbejde, og lige som Brønshøj gerne vil markere sig som en del af lokalmiljøet og ”brande” klubben, vil Efterslægten vel gerne profilere sig som et godt sted at lære. Det er en rigtig god form for samarbejde i lokalmiljøet, afrunder Bo Henriksen.

Også Mie Lykke Nielsen, koordinator for Efterslægtens sportklasse, var godt tilfreds med gæstetrænerens besøg: – – Med vores nye idrætsanlæg har vi jo masser af muligheder på Efterslægten for at give kursisterne nogle helt specielle tilbud. Det er altid godt med et frisk pust fra ”det virkelige liv”, og Bo Henriksen var fantastisk. Kursisterne fik helt klart en rigtig god oplevelse. Jeg er meget glad for, at han tog sig tid til at inspirere og motivere vores kursister her i dag. Nu ved jeg, han er ledig på trænermarkedet, men mon ikke der er nogen, der snupper ham? Ellers skal han være velkommen her på Efterslægten, slutter Mie Lykke Nielsen med et smil

Og mon ikke de fleste af kursisterne gik til omklædningsrummet med en klar fornemmelse af, at de var blevet en lille smule bedre ?