Musikalsk rejse gennem seks årtier med The Rolling Stones

Tirsdag den 5. september lægger en af landets førende Rolling Stones-kendere vejen forbi Kulturhuset Pilegården for at fortælle historien om verdens største rockband.

Med godt en måneds ventetid til at Jagger og co. selv lægger vejen forbi Telia Parken, må der være tale om den perfekte optakt til koncerten med en hel aften dedikeret til bandets utrolige historie og en god foredragsholder ved roret.

Det bliver en musikalsk rejse gennem seks årtier fortalt i ord, billeder og musik om bandet, der opfandt ”Sex, drugs & Rock ´n´ Roll”. Hør historien om verdens mest kendte band-logo. Om medlemmernes personlige op- og nedture. Om uendelige turneer, rekord-koncerter, milliarder på bankbogen, utallige skandaler, om at holde sig på toppen af poppen i over 50 år og spille stadion koncerter, når man har rundet de 70 år.

Mens jævnaldrende rockkolleger og legender som Lou Reed, David Bowie. Prince og Leonard Cohen er begyndt at falde fra, er der stadig fuld fart på The Rolling Stones. De fire medlemmer kan i år fejre 55-års jubilæum som aktivt band og er stadig højaktuelle. Bandet har netop annonceret en Europaturné til efteråret, der rammer Parken i København den 3. oktober.

Det nye album “Blue & Lonesome” fra sidste år gik nummer 1 i store dele af verden og har solgt over 2 millioner eksemplarer. Sidste forår var Stones på en omfattende turné i Sydamerika, hvor de blandt andet spillede en historisk koncert i Havana i Cuba for over en million fans. En stor retrospektiv udstilling om bandets lange karriere har for nylig haft premiere i London og New York og to aktuelle koncertfilm, “Havana Moon” og “Olé Ole´Ole´: A Trip Across Latin America”, er blevet vist i biografer over hele verden.

Der gror altså (stadig) aldrig mos på en rullesten – og som Keith Richards selv har formuleret det: “You’ve got the Sun, you’ve got the Moon and you’ve got The Rolling Stones!”

    Mikkel Frank Møller

Foredragsholderen Mikkel Falk Møller er mangeårig musikjournalist hos DR og GAFFA og også fast kommentator i TV2’s Go Morgen Danmark. Han er en af landets største Rolling Stones-kendere og har set bandet live 15 gange over tyve år – og mødt hele Stones en enkelt gang.

Under titlen ”Mad & musik” byder Kulturhuset Pilegården i den kommende tid på en række aftener med foredrag om nogle af rockmusikkens stærkeste navne. Prisen for at deltage denne aften er blot 100 kr. og inkluderer chili con carne m/ brød, ris og salat. Der spisning kl. 18-19 og foredraget begynder kl. 19.15. Prisen uden mad er 55 kr.