Danmarks førende danseskoler med deltagelse fra Brønshøj folder sig ud i Tivoli

 

SONY DSC

Med over 1.900 dansere fra hele landet – fra Sorø til Sakskøbing og Solrød Strand – fra 34 forskellige danseskoler, er der lagt op til en storslået dag i dansens tegn i Tivoli på lørdag den 30. august.

Fra lokalområdet deltager Løvendahl Dansestudio og Pejsegården – Britt Bendixen med henholdsvis 32 og 64 dansere.

Der konkurreres i de traditionsrige “Tivoli Mesterskaber i Dans” med bl.a. latin, jitterbug og standarddans. Alle danseglade gæster i Haven kan også overvære det flotte “Master Show” med professionelle opvisninger på Plænen. Det sker alt sammen på dagen fra kl. 11:30.

Det er niende gang Danske Danseskoler og Tivoli inviterer til Danseskolernes Dag. Her er der både konkurrencer, opvisninger og masser af dygtige dansere, der spreder danseglæde i Haven. Hold fra De Danske Danseskoler vil optræde i løbet af hele eftermiddagen på Plænen og Pantomimeteatret. Der vil desuden være rig mulighed for selv at kridte danseskoene og få sig en svingom i løbet af dagen.

Hvem bliver Tivoli-mester i dans?

En vigtig del af programmet på Danseskolernes Dag er den traditionsrige konkurrence Tivoli Mesterskaberne i Dans, og der skal nok blive kamp om førstepladsen. Konkurrencen startede helt tilbage i 1930’erne. Efter mange års pause blev den genoptaget i 2006. I år danses der i disciplinerne standard, latin, disco, hiphop, jitterbug og rock’n’roll. Man går i gang på Plænen kl. 16.00.

Danseskolernes Dag i Tivoli 2_FotoPeterHenrichsen

Imponerende Master Show
På dagen kan man kl. 18.30 også opleve Master Show, som er en særlig opvisning, hvor de Danske Mestre i diverse dansediscipliner imponerer Tivolis gæster med deres dansetalent udi bl.a. formationer og show. Her er der virkelig mulighed for at se nogle helt fantastiske opvisninger, man ikke har mulighed for at overvære hver dag.

Dansevenlig afslutning på dagen
Danseskolernes Dag i Tivoli afrundes med Big Band Dance på Plænen. Som en del af Musikugen, Tivolis faste program for musik og dans i Haven, er der dans og livemusik til den helt store guldmedalje på Plænen kl. 22.00. Tivoli Big Band og Tivoli Balletteater har sammen skabt et program med masser af bigband-klassikere og rigelig mulighed for at bevæge fødderne – både for danserne på scenen og gæsterne. Iscenesættelse og koreografi er skabt af danser og koreograf Paul James Rooney.