Sammenlægninger gør meget - Aakirkeby savner de sort/gule farver ..

FODBOLD: Her er en lille sommerhistorie fra Bornholm.

2700-netavisen besøgte øen i slutningen af maj måned og nåede at opleve en vigtig kamp i Nordea Ligaen, som Bornholmsserien hedder. Det var på Aakirkeby Stadion, hvor hjemmeholdet mødte Viking Rønne. Begge klubber lå på det tidspunkt i toppen med chance for avancement. Så omkring godt et hundrede tilskuere havde plantet sig rundt om banen.

Velvidende at Aakirkeby altid har spillet i Brønshøjs farver, sort/gule striber men dog sorte bukser, undrede det os lidt, at man i den kamp spillede l lysegrå trøjer og sorte bukser. Så vi gik i halvlegen over til øl-udsalget, som tydeligt bar de sort/gule farver både som flag, halstørklæde og trøje. Øllerne stod lille trailer spændt bag på en sort/gul cykel, og manden der solgte drikken vidste også klart, hvilke farver, han bedst ku’ li’.

Akirkeby

Inden kampen havde vi bemærket, at hjemmeholdet ikke hed Aakirkeby, men Midtbornholm, så vi spurgte ølmanden, hvad pokker det betød. Her kom vi og troede, vi skulle se hjemmeholdet spille i Brønshøjs farver. På ægte bornholmsk sagde han – ja det er jo det med sammenlægninger af klubber, så forsvinder traditionerne, og klubdragten skal ændres. Det er ikke min kop te, jeg kunne meget bedre li den gamle dragt. Nu hedder vi jo heller ikke Aakirkeby – men Midtbornholm ! Han vidste dog alt om Brønshøjs farver – og bad os tage en hilsen med hjem til BB, som han fulgte med interesse.

Kampen blev vundet af Viking med 4-1, og Rønne-klubben sluttede da også på førstepladsen i rækken.