Kommende aktiviteter i Husum- og Husumvold kirker

                                               husum kirke 1                             

Meditationsgudstjeneste i Husum Kirke

Tirsdag den 16. februar kl 19, er der meditationsgudstjeneste i Husum Kirke. Kirkerummet er pyntet op med levende lys, og i stedet for prædiken er der en tid til stilhed med mulighed for at besøge forskellige stationer rundt om i kirkerummet og fx tænde et lys, skrive en bøn, knæle ved alteret eller modtage personlig forbøn. Gudstjenesten er tilrettelagt af sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby i samarbejde med en frivillig arbejdsgruppe i menigheden.

Morgensang i Husum Kirke

Begynd dagen med sang – det giver luft og liv! Der er morgensang i Husum Kirke hver torsdag morgen kl. 9.00. Der synges i kirken omkring flyglet, og der kan være oplæsning af en bibeltekst, en bøn mv. Bagefter er der kaffe indtil kl. 10. Morgensangen ledes af torsdag den 18. februar af sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Jan Hus i Husum Kirke

Onsdag den 24. februar kl. 14 fortæller sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby om Jan Hus; den tjekkiske præst, filosof, og kirkereformator, der endte sine dage på bålet i 1417, dømt for kætteri. Det foregår i Onsdagsklubben i Husum Kirke, som er et sted for alle, der gerne vil høre et spændende foredrag, synge en sang og ellers hygge sig sammen med andre. Ind imellem sang og foredrag er der kaffe eller te, samt ostemad og kage. Det koster 25 kr. at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Man dukker bare op, som man har lyst.

Gud & Gaffel i Husum Kirke

Torsdag den 25. februar kl. 17 er der Gud & Gaffel i Husum kirke. Gud & Gaffel er en børnevenlig gudstjeneste, hvor sognepræst Bettina Birk Jensen denne dag fortæller historien om Jonas, der var ved at drukne, men blev reddet, da han blev slugt af en hval. Efter gudstjenesten er der aftensmad for hele familien. Deltagelse er gratis og kræver ingen tilmelding.

                                             Høstmarked i Husumvold Kirke

Annas Ballader i Husumvold Kirke

Fredag den 19. februar kl. 14 kan man høre eller genhøre Ida og Bent Froms finurlige historie om Annas liv og levned, når Birgitta Holst Olsson (klaver) og Lillian Irlind (sang) opfører de ti ballader.
Fredagsmødet er en foredragsrække, hvor man kan høre foredrag der fænger. Der begyndes med en kort andagt i kirken, og undervejs i foredraget bliver der også tid til hyggesnak, kaffe og kage. Fredag den 19. februar er andagten ved sognepræst Stig Boel. Kaffe og kage koster 10 kr.

Opera i Husumvold Kirke

Søndag den 21. februar kl. 15 er der stemmer fra operaens verden i Husumvold Kirke. Tre unge, klassiske sangere, sopran Charlotte Haugaard, mezzosopran Nanna Ipsen og baryton Lau Frederiksen synger akkompagneret af pianist Matthias Branner. Koncerten varer ca. en time, hvorefter der vil være mulighed for at drikke et glas vin med solisterne.

Lysgudstjeneste i Husumvold Kirke

Torsdag den 25. februar kl. 17, fejrer Husumvold Kirke, at lyset er ved at vende tilbage. Det er sognepræst Line Bjørn Hansen, der holder lysgudstjenesten.

Vil barnet synge i kor?

Så kom og vær med når Husum og Husumvold kirkers Børnekor og Spirekor øver! Spirekoret og Børnekoret er for både drenge og piger og synger mange forskellige typer sange – langsomme og hurtige, rytmiske og klassiske, forårssange, salmer, sange om dyr, sange med bevægelse, popsange og meget mere. Børnene lærer at bruge stemmen og kroppen til at skabe musik og de lærer at arbejde med bl.a. rytme, klang og tekster.