Alternativets leder besøgte Efterslægten i onsdags

Alternativet 040516 (1)

Uffe Elbæk havde et meget lydhørt publikum i Efterslægtens samfundsfagsstuderende.

Kun to fingre blev rakt i vejret, da Alternativets Uffe Elbæk onsdag spurgte kursisterne på HF-Centret Efterslægten om, hvor mange der ville være iværksættere. ”Det er alt for få! Sgu! Fan’me!” var Elbæks kommentar til de kursister og lærere, som var mødt frem for at høre ham fortælle om, hvordan hans liv kom til at forme sig fuldstændigt forskelligt fra, hvad hans forældre og lærere på Katedralskolen i sin tid havde udstukket for unge Uffe.

Uffe Elbæk besøgte Efterslægten som led i Alternativets danmarksturné. Her tager politikerne fra det nye parti rundt til uddannelsesinstitutioner i hele landet for at tale direkte med de unge om, hvordan de synes Alternativet skal udforme sin ungdomspolitik, ikke mindst hvad angår ungdomsuddannelserne.

                                Alternativet 040516 (2)          

”I skal ikke gøre, som politikerne på Christiansborg siger, I skal gøre,” var et af Alternativets budskaber  til Efterslægtens kursister.

Derfor var der arrangeret workshop med en af skolens politipakker, den specielle HF-pakke for unge, der sigter mod at søge ind på politiskolen, samt andre af Efterslægtens samfundsfaglige kursister. Her gav Kursisterne politikerne fra Alternativet målrettede, konstruktive ideer til fremtidens HF-uddannelse. Og det med stor ros til følge fra Uffe Elbæk og partiets uddannelsesordfører, Carolina Magdalene Maier.

Så det var en lydhør gruppe meget interesserede kursister, der, som afslutning på dagen, lyttede til Elbæks fortælling om et liv, der går fra kaospilot til kulturminister og fra enlig far til partistifter. De fleste gik fra dagens arrangementer med tankerne på nogle af de råd, der flød fra Uffe Elbæks mund om at finde det, man brænder for, at få skabt gode netværk – og ikke nødvendigvis gøre som flertallet af politikerne på Christiansborg siger at de skal gøre.