Amerikansk bluesguitarist og sanger kan opleves i Pilegården

charles_burtonBluesguitarist og sanger fra San Diego med en skæv vinkel på den moderne blues kan høres og ses i Pilegården onsdag den 4. maj kl. 20.

Charles Burton er en enestående amerikansk bluesmand med en meget bred teknisk formåen. Han indfanger et væld af bluesmusikkens stilarter og blander dem på en så unik måde, at man bliver bjergtaget med det samme. 

Burton er oprindeligt fra Los Angeles og har udgivet fem albums. Seneste album “Sweet Potato Pie” sendte bølger af begejstring ud i bluesverdenen og blev ligesom sin forgænger “Everybody’s talking” nomineret til “Best Blues Album” ved San Diego Music Awards. I 2009 rejse han til Memphis i staten Tennessee for at optræde ved The International Blues Challenge efter at have vundet sin regionale slutrunde.

Inspirationskilderne tæller navne B. B. King, Albert King, Johnny Winther, men Burton har sit helt eget udtryk, som rummer elementer af latin, country, jazz og rock. Grundstenen er dog en naturlig, amerikansk guitarlyd, som er gennemsyret af blues og soul – en guitarlyd, der både swing’er, twang’er og rock’er. Vokalen changerer fra det beskidte, rå udtryk til det silkebløde.

Burton har tidligere spillet i Danmark, herunder på Smukfest. Man kan opleve ham denne aften i Pilegården med et lineup bestående af Kris Bodzon på bas og vokal og Asmus Jensen på trommer. Kris Bodzon er oprindeligt fra Krakow i Polen, men har boet en lang årrække i Californien, hvor han har turneret og spillet i et væld af sammenhænge, herunder med medlemmer fra bands som The Doors og Mahavishnu Orchestra.

For mange behøver manden bag trommerne ingen nærmere introduktion, takket være sin baggrund i Delta Blues Band. Asmus Jensen er fra København, men bluesmusikken har ført ham vidt omkring, herunder til Austin, Los Angeles og San Diego, ligesom han har turneret i Europa som en del af Omar and The Howlers.

Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj. Billetter koster 100 kr. og købes på www.pilegaarden.kk.dk