Amerikansk soulsanger giver én af to koncerter i Danmark i Pilegården

Amerikanske Nikki Hill giver én af blot to koncerter i Danmark på sin igangværende turné i Kulturhuset Pilegården onsdag den 24. august kl. 20.

Nikki_hill

Siden Amy Winehouse pustede nyt liv i soulmusikken har der været ikke så få soulsangere at vælge i mellem. Få af dem giver dog soulmusikken en rocklyd i samme grad som Nikki Hill.

Hun er født i North Carolina, men bor i dag i New Orleans. Her begyndte hun som kirkesanger, men i dag stilen gennemsyret af såvel R’n’B som garage rock. Som en souldrevet Etta James og med en snert af The Cramps-guitaristen Poison Ivy’s aura. Hendes kraftfulde stemme har både rockens råhed, soulmusikkens intensitet og bluesmusikkens ærlighed.

Kender man ikke Nikki Hill allerede, så kan man berede sig på en øjenåbner af en koncert, man ikke glemmer igen lige med det samme. En anmelder fra Metropolitan Star Tribune beskrev hende engang sådan her: ”Hvis Tina Turner og Little Richard havde en datter og opdragede hende med hjælp fra onklerne James Brown og Chuck Berry, så ville hun være som Nikki Hill”.

Debuten “Here’s Nikki Hill” fra 2013 skabte en undergrunds-buzz omkring sangerinden frem mod opfølgeren “Heavy Hearts, Hard Fists” fra 2015, der var lige så rockende, som den var swingende. I dag omtales hun stadig oftere som “the new queen of rock’n’roll”. Forestiller man sig lyden af The Staples Singers, der møder AC/DC, så har man en ide om, hvad der venter publikum denne aften i Pilegården. Billetter til 140 kr. købes på www.pilegaarden.kk.dk.

Koncerten er arrangeret af den lokale musikforening Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj Husum Lokaludvalg og Statens Kunstråd.