BB gjorde sit arbejde og slog AB med 1-0 - men det bliver en lang uge !

FODBOLD: Brønshøj vandt den meget vigtige kamp lørdag eftermiddag på udebane over arvefjenderne fra AB med 1-0. De tre point var uhyre nødvendige, fordi nærmeste konkurrenter Avarta og Holbæk begge vandt deres udekampe. Så det er fortsat tre point, der skiller de to mandskaber i forhold til Brønshøj, og det bliver derfor en lang og nervepirrende uge for alle BB’ere. Først næste lørdag falder den endelige afgørelse, når Hvidovre kommer på besøg, og det kan blive en svær afslutning, selvom vi kan notere os, at Hvidovre fik udvist en af sine spillere, topscoreren Mads Rønne i slutningen af lørdagens kamp. Både Holbæk og Avarta har begge de to bundhold B. 1908 og AB Tårnby på hjemmebane. BB kan selv afgøre tingene med mindst uafgjort, men taber de sort/gule, så kan oprykningsspillet glippe, hvis en af de to andre får maksimalt udbytte. Her har Avarta den bedste målscore.

2700-netavisens Christian Haslund var på Gladsaxe Stadion til det store slag om mosen …

Endelig kom sejren i Gladsaxe

12.074 dage eller mere mundret lidt over 33 år skulle der gå, før Brønshøj endelig kunne glæde sig over en sejr på Gladsaxe Stadion, da Jabar Sharza blev matchvinder med sin scoring kort før pausen. – En kamp, der bød på fantastisk fight, både på og uden for banen, som cheftræner Jesper Hansen sagde efter kampen, hvor han roste fansene, der var flot repræsenteret på tribunen i dag, og som startede festen med den traditionelle gåtur fra Tingbjerg Idrætspark til Gladsaxe Stadion.

Vilfort
             AB var i perioder nærgående, men Kasper Vilfort tog sig af det, der kom. Foto: Thomas Løser

Kampen startede meget taktisk med AB mest på bolden, hvor begge hold undgik at blotte sig, og det havde da også sin indflydelse på antallet af chancer. Først i det 22. minut blev der brug for handskerne, da Sharza fra kanten af feltet sendte et hård skud mod mål, men Jannich Storch havde placeret sig rigtigt, og tog ingen chancer, da han boksede bolden væk.

Sidst de to hold mødtes, var det Brønshøj, der blev reduceret til ti mand, men i dag var det AB’s tur, da Jonas Troest, som bagerste mand, fik nedlagt Patrick Naundrup lige uden for feltet, hvorefter dommer Jesper Dahl præsenterede AB-forsvareren for det røde kort.

Det var syvende gang siden 2010, at der faldt et rødt kort i en kamp mellem AB og Brønshøj, og efter fem røde kort i streg, var det AB’s tur i dag. Noget der sidste skete den 29. oktober 2011, da Klaus Lykke så rødt efter en halv times spil. En kamp som Brønshøj vandt 2-1.

På trods af en mand i overtal, så var det stadig så som så med chancerne, men to minutter før pausen kom målet, da Jonas Skovengaard smart vippede bolden ind i feltet, hvor Sharza lavede en stopfinte, og følt sparkede bolden i kassen. 1-0 til Brønshøj.

Starten på 2. halvleg mindede lidt om starten på 1. halvleg. Det var AB mest på bolden, men meget få chancer i begge ender. Brønshøj overtog dog hurtigt spillet, og bl.a. Naundrup kom frem til en fin afslutning.

10 minutter senere var det tæt på, at Brønshøj fik bragt sig foran 2-0, da Naundrup fik headet bolden videre til Andreas Granskov, men hårdt presset fik han afsluttet lige på en fremadstormende Jannich Storch.

Herefter blev værterne mere og mere nærgående, og to gange var det tæt på, at AB fik udlignet. Men begge gange var Kasper Vilfort, der hvor han skulle være, og selvom det er Halloween i dag, var der lidt for mange gys for de mange fans.

Fansene

De fantastiske fans fyldte godt op i Gladsaxe Idrætspark. Foto: Thomas Løser

Hvepsene holdt dog stand, og efter fire minutters overtid fløjtede dommeren af, og jublen kunne bryde løs blandt spillere og fans. Det var et vigtigt skridt i bestræbelserne på at nå med i forårets oprykningsspil, og sejren i dag, betyder, at Brønshøj kan nøjes med uafgjort i den sidste kamp mod Hvidovre for at slutte i top 4.

Næste kamp er som bekendt mod Hvidovre, og spilles hjemme på Tingbjerg Idrætspark lørdag d. 7. november kl. 14.

AB – Brønshøj 0-1 (0-1)