Bog om Bellahøj har fået pris for "Årets bedste bogarbejde"

Bogen om Bellahøj har fået en fortjent hæder, idet den netop har fået en pris for “Årets bedste bogarbejde”.

Overrækkelsen foregik ved åbningen af udstillingen Årets Bedste Bogarbejde 2016 torsdag

i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek.

Efterfølgende var der reception på Kirkebybroen, hvor de smukkeste bøger fra 2015 blev udstillet.

 

2700-netavisen skrev følgende, da bogen udkom i oktober måned sidste år:

Bogen om Bellahøj

– Fortællinger om en bebyggelse

Lige nu skyder det ene højhus op efter det andet i København efter mange års diskussion om denne type bebyggelser. Nu udkommer en bog om Danmarks første højhuse – Bellahøj-husene.  Få danske byggerier har vakt så stor opsigt i sin samtid som Bellahøjbebyggelsen, og etableringen af ’skyskraberne’ blev ivrigt diskuteret.

Bogomslag - okt 2015

 

”Bellahøj – Fortællinger om en bebyggelse”, der udkommer den 30. oktober, er en ny bog, der fortæller historien om Danmarks første højhuse – om baggrunden, byggeteknikken, den gode arkitektur og landskabet rundt om bebyggelsen.  Bogen beskriver tiden og indeholder en række beboerportrætter.

Symbol på velfærdsstaten

Bellahøjbebyggelsen kan på mange måder ses som et symbol på etableringen af den danske velfærdsstat. Bogen belyser samfunds- og boligudviklingen fra tiden efter 1. Verdenskrig og opridser tidens by- og boligidealer. Tilblivelseshistorien bredes ud, fra de første ideer opstår hos Københavns Kommune og boligselskaberne, til bebyggelsen er opført. 

Ny måde at bygge på

Industrialisering af byggeriet var tiden mål. De talrige forsøg med datidens nye støbemetoder og konstruktioner beskrives og illustreres i bogen.

137

Et modernistisk ikon

Bellahøjbebyggelsen kaldes i bogen inkarnationen af modernismen og et modernistisk ideal. Arkitekturen og landskabet indtager derfor en naturlig hovedrolle i bogen. Ved hjælp af tekst og nyoptagede fotos viser bogen bebyggelsens helhed og mange fine detaljer.

Beboerportrætter

En lige så vigtig rolle spiller bebyggelsens beboere, der gives en stemme gennem interviews om, hvordan det er og har været at bo på Bellahøj.

De har støttet udgivelsen

De fire boligselskaber på Bellahøj, fsb, AAB, AKB København og SAB Samvirkende boligselskaber ved KAB har støttet udgivelsen af bogen sammen med Realdania, Dreyers Fond og Statens Kunstfond.

Forfatterne

Bogen er skrevet og redigeret af ph.d., cand.mag. i moderne kulturformidling Jannie Rosenberg Bendsen, arkitekt MAA Birgitte Kleis og professor, arkitekt MAA Mogens Andreassen Morgen. Bogen rummer desuden bidrag af sociolog Hans Kristensen.

Fotograferne

Arkitekt og fotograf Laura Stamer har taget nye fotos af bebyggelsen, mens fotograf Helga Theilgaard har portrætteret bebyggelsens beboere. Bogen udgives hos Strandberg Publishing.