Brønshøj hentede en afsindig vigtig sejr

avarta 2Efter skuffelsen i sidste uge kunne både spillere og supportere juble og glæde sig over den vigtige sejr

FODBOLD: Nerverne har unægtelig været på højkant den sidste uges tid, fordi søndagens opgør mod Avarta i Espelunden i allerhøjeste grad var en nøglekamp. Et nederlag dér, ville betyde, at BB var hægtet af førerfeltet. Og det er lige akkurat det, som ikke må ske. Slet ikke i betragtning af, at de sort/gule i de sidste fire kampe mangler at møde tre af de hold, som besætter de øverste pladser i rækken. Sidste modstander af de fire er B. 1908, og den kamp spilles allerede på lørdag i Sundby. Men naturligvis kan alle BB-tilhængere juble over de tre vigtige point i søndagens kamp, ikke mindst efter 0-2 blamagen mod Holbæk forrige weekend. Det er bare nu, man skal vise stabilitet og karakter. Hvert opgør fra i dag er rene finaler, hvor sejre i stedet for uafgjorte gør en kæmpe forskel. Nederlag kan slet ikke komme på tale, hvis man vil med i oprykningsspillet til foråret.

2700-netavisens udsendte medarbejder Christian Haslund var på plads i Espelunden til dagens kamp ! Foto: Thomas Løser og Henrik Haslund

Solskin og sejr i Rødovre

Efter nogle regnfulde dage,  havde solen besluttet sig for at titte frem, da Brønshøj gæstede Avarta i Espelunden, og det havde da også lokket mange BB-fans til kampen. De fik set et Brønshøj-hold i sprudlende spillehumør, som tog alle 3 point takket være Andreas Granskovs enlige træffer i kampen.

avarta 4

Avarta kom med et par advarselsskud i kampens indledning, da først Pierre Larsen testede Kasper Vilfort, og minuttet efter Frederik Sundstrup med et godt skud fra kanten af feltet, men en flyvende Vilfort fik slået bolden over mål.

Herefter stod der Brønshøj på det meste, og bl.a. hvepsenes højre back Daniel Anusic kom frem til gode skud, hvoraf et af dem blev reddet på stregen af en Avarta-spiller, der i sidste øjeblik headede bolden over mål.

Brønshøj måtte dog vente helt til det 39. minut før forløsningen kom. En bolderobring endte hos Jabar Sharza, der efter et træk ind i banen, viste stort overblik, og spillede bolden over til en helt fri Andreas Granskov, der nemt og sikkert kunne sparke bolden forbi Mikkel Gram og i kassen. 1-0 til Brønshøj.

Målet indledte et hårdt pres på Avarta, og hvepsene sværmede omkring feltet. Først var BB tæt på at bringe sig yderligere foran, da et indlæg blev ramt inde i feltet, men Mikkel Gram fik kastet sig ned, og ved stolpens rod, fik han slået bolden væk.

avarta

Dernæst var Granskov tæt på at score sit andet mål i kampen, da han i 1. halvlegs overtid kom frem til en afslutning, men hårdt presset, måtte han se sit forsøg gå lige forbi stolpen.

1-0 til Brønshøj efter en flot 1. halvleg, der viste, at spillerne var klar til at æde Avarta, som Jamil Fearrington også havde sagt i optakten til kampen. Om spillerne så var mætte efter 1. halvleg vides ikke, men 2. halvleg foregik i et noget andet tempo.

Avarta var mere på bolden efter pausen, men det lykkedes ganske enkelt ikke for Rødovre-holdet at spille sig frem til åbne målchancer, og de chancer de kom frem til, opstod efter lange indkast. Men selvom Avarta havde bolden meget, så følte man, som tilskuer at sejren aldrig rigtig var i fare, da Avarta havde svært ved at gennembryde hvepsenes defensiv.

Brønshøj spillede sig ikke frem til mange chancer i 2. halvleg, men i stedet for bare at smide bolden ind i feltet, der kunne føre til Avarta-omstillinger, spillede hvepsene bolden fornuftigt rundt, mens hjemmeholdet løb frustreret rundt på jagt efter bolden.

Det blev dog lidt stresset til sidst, da Avarta smed alt og alle ind i feltet. Tættest på var det, da Pierre Larsen kom igennem i venstre side og sendte bolden igennem det lille felt, hvor en Avarta-spiller var tæt på at prikke den ind, men det endte med et frispark til Brønshøj.

Kort efter blæste dommer Paw Johansen for sidste gang i fløjten, og Brønshøj kunne for anden gang i sæsonen fejre en 1-0 sejr over Avarta.

Det var en yderst vigtig sejr for hvepsene, og de er nu tilbage i top 4 med 4 runder tilbage af efterårssæsonen.

Næste kamp for Brønshøj er på lørdag den 17. oktober kl. 13, mod B1908 i Sundby Idrætspark.

Avarta – Brønshøj 0-1 (0-1)