Brønshøj tabte til Serie 2 hold - men det var langtfra med divisionsmandskabet

FODBOLD: Al ære og respekt for Frederiksværks sejr tirsdag aften i pokalturneringen. Det er altid flot af et Serie 2 hold at vinde over en klub fra 2. division. Men kigger man så nærmere på selve holdene, så vil man opdage, at Brønshøj bestemt ikke stillede med noget, der bare lignede det rigtige førstehold. Det indikerer også helt klart, hvor meget man prioriterer pokalturneringen i år. Det vigtigste for BB er at komme godt ud af forårets udskilningsløb i 2. division. Her gik det jo knapt så godt i årets første kamp mod B.93, men der er en chance for at tage alvorligt revanche på lørdag, når Holbæk kommer på besøg. Vores udsendte var på Frederiksværk Stadion og kan her berette om det ikke særligt flatterende resultat.

Det kønneste var regnbuen

tekst og foto: Christian Haslund

Brønshøj var tirsdag aften taget til Frederiksværk for at spille pokalfodbold, og hjemmeholdet havde endda rullet den røde løber ud i forbindelse med kampen. En sød gestus, men så stoppede værternes gæstfrihed til gengæld også. Det blev nemlig til et pinligt 0-1 nederlag mod Frederiksværk, som til daglig frister en tilværelse i Serie 2 i den sjællandske turnering.

Fr.v1

Hvepsene er dermed ude af DBU Pokalen efter bare én runde. Det var en aften, hvor det kønneste for Brønshøj-supporternes vedkommende var regnbuen, der dukkede op i pausen.

Cheftræner Jesper Hansen havde stort set skiftet hele holdet ud i forhold til weekendens kamp mod B.93. Kun Lars Emil Juel Andersen og Patrick Naundrup var gengangere. Der var samtidig debut til Simon Sharif, Marc Bredal, Niko Kowalski og Emil Welcher.

Fr.v3

Her scorer Frederiksværk kampens eneste mål

Brønshøj lagde bedst ud, men det var værterne, der fik den bedste start, da et indlæg blev sendt ind i feltet, hvor hjemmeholdets Rasmus Borre dukkede op og headede bolden i mål. 1-0 til Frederiksværk.

”Ja ja”, blev der sagt på sidelinjen hos BB’s tilhængere, som havde taget turen. ”Vi kom jo også bagud mod Blovstrød for nogle år siden, og der vandt vi 9-1”. Så der var ingen nervøse miner hos supporterne…. endnu.

Brønshøj fortsatte med at dominere kampen, selvom man var kommet bagud, og kom godt over kanterne. Der var tempo og god boldomgang. Kun den sidste aflevering ind i feltet sad ikke i skabet, og der blev derfor ikke skabt nogen farlige chancer.

Tættest på kom BB, da et indlæg fandt Nico Jørgensens pandebrask, men han måtte se sit forsøg sidde lige på Frederiksværks målmand Simon Pedersen.

Efter lidt over 30 minutters spil var hjemmeholdet tæt på at gøre det til 2-0, da de fik et frispark 5-10 meter uden for feltet. Det skulle den tidligere Lyngby-angriber Kim Christensen tage sig af, og det gjorde han ganske godt. Han tvang nemlig Johan Gårdsvoll ud i fuld længde, men BB-keeperen fik slået bolden til hjørne.

Frederiksværk kunne efterhånden ikke komme meget længere tilbage på banen, hvor de havde parkeret bussen, og de forsvarede sig bravt. Enkelte gange lykkedes det Naundrup at komme til baglinjen, men ingen fulgte op på hans flade indlæg mod bagerste stolpe.

Så Frederiksværk kunne derfor gå til pausen med en 1-0 føring, men i BB-lejren var der dog stadig tro på, at man kunne komme tilbage og vende slaget. Som halvlegen skred frem blev fansene imidlertid mere og mere frustreret.

Brønshøj var stadig meget på bolden, men hvor der var tempo i 1. halvleg, manglede der ganske enkelt fart i boldomgangen i 2. halvleg, hvor hvepsene ellers burde have kørt værterne trætte og have afgjort tingene. Men det var simpelthen for nemt for Frederiksværk at forsvare sig mod de høje bolde inde i feltet.

Fr.v2

Mange høje bolde – også for mange – blev sendt ind i feltet og blev ikke til noget

Så da Anders Skjødt Petersen fløjtede kampen af, udbrød der stor jubel blandt Frederiksværks spillere og fans over 1-0 sejren, mens det var nogle skuffede og slukørede Brønshøj-spillere, der forlod banen.

På mange måder mindede det om kampen mod Rishøj sidste år i 3. runde af DBU Pokalen, hvor man også valgte at stille med en del reserver. Her endte det med et 1-3 nederlag mod Danmarksserie-mandskabet.

fr.v5

Et af kampens få lyspunkter Oskar Høybye

Og selvfølgelig skal de unge også have spilletid, men man også spørge sig selv, om kampen i dag ikke havde været en kærkommen mulighed for at spille holdet endnu mere sammen inden divisionskampen på lørdag den 13. august kl. 15 mod Holbæk, hjemme i Tingbjerg.