Brønshøj vadede i store chancer, men Lyngby vandt i sidste minut

FODBOLD: Jamen det var jo helt efter opskriften – bundholdet er totalt forladt af heldet, mens topholdet har det på sin side. Det så vi tydeligt i onsdagskampen mellem BB – Lyngby. Her scorede Lyngby sejrsmålet i kampens overtid efter at hjemmeholdet på det nærmeste havde bombarderet gæsternes mål med den ene store chance efter den anden i anden halvleg. Og det betyder definitivt, at Brønshøj fra næste sæson skal spille i 2. division. Sandsynligvis med følgeskab af naboerne fra AB, som for en gang skyld ikke ser ud til at klare sig fri af nedrykning. Det har de ellers været skrappe til de senere sæsoner. Så vi får altså fortsat “opgøret om mosen” – omend det nu bliver i en lavere række. Der venter forøvrigt mange lokalopgør, hvis BB er så heldige at blive i østkredsen. Skulle de sort/gule ryge i vest – så ser det ikke godt ud.

BB-Lyngby, 20.05.15 Felt (Christian)

Hårdt pres foran Lyngbys mål i 1. halvleg, men bolden ville ikke ind. (Foto: Thomas Løser)

Vores medarbejder Christian Haslund giver her sine betragtninger fra kampen mod Lyngby

Brønshøj sænket i sidste minut

Brønshøj må en tur ned i 2. division efter nederlaget på 1-2 til Lyngby. En kamp, hvor hvepsene ellers var bedst, men hvor Lyngby var kyniske i deres afslutninger, og kunne tage en ufortjent sejr.

Vi så ellers et Brønshøj-hold, der gav sig fuldt ud i samtlige 90 minutter, og spillerne fik vist, at kampene mod Skive var lagt bag dem.

Der var to ændringer i startopstillingen i forhold til lørdagens kamp mod Skive. Johan Gårdsvoll fik debut, da han erstattede den normale førstekeeper Nicklas Dannevang, der sad ude med karantæne, og Svenn Crone, der fyldte 20 år i dag, startede inde i stedet for Jakob Andreasen, der tog plads på bænken.

Kampen startede meget lige uden de store chancer til nogle af holdene, men som 1. halvleg skred frem blev Brønshøj bedre og bedre, uden at det førte til åbne chancer. Omvendt havde Lyngby svært ved at spille sig ud af Brønshøjs pres og havde mange boldtab.

Men 12 minutter før pausen udnyttede Lyngby et passivt Brønshøj-forsvar, da Casper Højer afleverede til Patrick Mortensen, der fandt en helt fri Lasse Fosgaard, som alene med Johan Gårdsvoll sparkede bolden i kassen.

Brønshøj var tæt på at udligne kort efter, da Mads Nielsen fik snittet Mikkel Nøhrs lange indkast videre, men Lyngby fik reddet på stregen. Holdene gik derfor til pausen med stillingen 0-1.

BB-Lyngby, 20.05.15 Nøhr (Christian)

Mikkel Nøhr var en konstant trussel og en stor arbejdskraft. (Foto: Christian Haslund)

Hvepsene kom blæsende ud til 2. halvleg, og der var kun spillet 46 sekunder, da Mikkel Nøhr med venstrebenet sparkede bolden i kassen uden chance for Andreas Larsen. 1-1.

I minutterne efter havde Brønshøj flere gode forsøg udefra, men sigtekornet var ikke indstillet ordentligt. Lyngby vågnede lidt op efter Nøhrs mål, og fik sat Brønshøj under pres, men kun i et par minutter. Gæsternes Surprise fik dog i de minutter en kæmpe chance, da han var helt alene med Johan Gårdsvoll, men debutanten fik med en fremragende aktion hevet bolden til sig.

Brønshøj indledte herefter et sandt stormløb mod Lyngbys mål. I det 64. minut kom Kasper Sørensen til baglinjen, og med en flad aflevering skråt tilbage fandt han en hel fri Mikkel Nøhr, men skuddet sad lige på Lyngby-keeperen.

Et minut senere brændte det så på igen i Lyngbys felt, da først Mikkel Nøhr sendte et skud afsted, hvorefter returen endte hos Oke Akpoveta, der tog bolden videre med brystet og sparkede på mål, men igen stod Andreas Larsen i vejen.

10 minutter før tid troede størstedelen på Tingbjerg Ground, at Brønshøj havde bragt sig foran, da Jakob Andreasen fra tæt hold sendte bolden mod kassen, og hvad de fleste så som et mål, var i stedet et skud i sidenettet.

På trods af spil- og chanceovertaget endte det med et nederlag, da Lyngby, i overtiden, brød igennem i venstre side, og inde på midten kunne Patrick Mortensen bare sætte foden på og gøre det til 2-1 til gæsterne, der også blev kampens resultat.

Næste kamp er på søndag den 24. maj kl. 15, når Brønshøj tager turen vestpå for at besøge Bo Henriksen og AC Horsens.

Kan man ikke vente helt til søndag, så spiller 2. holdet lørdag den 23. maj kl. 16 ude mod GVI i Nymosen, hvor de skal forsvare førstepladsen og fortsætte deres stime som ubesejrede.

Opstilling:
Johan Gårdsvoll – Mads Gabel (85. Sebastian Lassen), Mads Nielsen, Jesper Fleckner, Oliver Fredsted – Nuri Mustafi, Kasper Sørensen (75. Jakob Andreasen) – Mads Gabel, Mikkel Nøhr, Casper Henningsen – Oke Akpoveta (75. Andreas Granskov)

Ikke benyttet:
Christian Meisner, Lars Emil Juel Andersen, Malte Kiilerich, Sani Tahir,

Mål
0-1: Lasse Fosgaard (33)
1-1:  Mikkel Nøhr (46)
1-2: Patrick Mortensen (90)

Advarsler
Brønshøj: Mads Gabel, Nuri Mustafi
Lyngby: Andreas Ravn Nielsen, Lasse Fosgaard

Tilskuere:
475

Dommer:
Kasper Madsen