84-årige John Bengtsson: - Jeg har elsket Brønshøj hele mit liv

jobe2

Ja heldigvis har jeg bunker af udklip og gamle scrapbøger fra min aktive tid på divisionsholdet. Jeg elsker at sidde og blade i dem, og mindes en fantastisk tid.

En af Brønshøj Boldklubs helt store personligheder gennem tiden, 84-årige John Bengtsson, følger fortsat sin hjerteklub og dens resultater i dansk fodbold. – Og det er vel ikke så mærkeligt, eftersom jeg har været sort/gul i sjælen hele mit liv, siger han med sit charmerende smil til netavisen, da vi for nylig var på besøg i hans store og flotte lejlighed på Krabbesholmvej.

Var John Bengtsson ikke blevet fodboldspiller og dygtig forretningsmand, kunne han utvivlsomt have gjort sig indenfor showbusiness. For faktisk lancerede han stand-up komikken lang tid før, den kom til verden.  Få kan nemlig som ham fremtrylle så mange morsomme historier og anekdoter, at folk ligger flade af grin. Og han er stadig lun og ganske hurtig på aftrækkeren. Netavisens udsendte måtte i hvert fald flere gange overgive sig, når den gamle fodboldspiller foldede sig ud. 

John Bengtsson har stort set boet i Brønshøj hele sit liv, og bydelen har altid betydet en masse for ham. Derfor har han også kørt sin private forretning fra hjemmebasen, ligesom han naturligvis har været en fast bestanddel af Brønshøj Boldklub siden han var bare ni år. John havde en flot karriere som fodboldspiller og var med på klubbens første storhold, som debuterede i landets fornemste række, (dengang 1. division) – i 1962. Mange kan stadig huske hans tryllerier på venstre fløj, som han besatte i mange år.

jobe3

             John Bengtsson foran et maleri af det hus på Brønshøj Torv, han købte for mange år siden.

– Jeg har elsket Brønshøj hele mit liv, fortæller den gamle fodboldkæmpe eftertænksomt. – Faktisk har jeg aldrig kunnet forestille mig en tilværelse andre steder, og jeg er helt sikker på, at den dag jeg skal afsted, så bliver det her fra ! For mange år siden købte jeg huset her på Krabbesholmvej, og det ligger lige i centrum af bydelen. Jeg har udsigt til Bellahøj-husene og Brønshøj Torv, og det nyder jeg. Men når man har fulgt udviklingen i lokalområdet i så mange år som jeg, så kan det godt være lidt trist at se, hvor store og ikke altid heldige forandringer, der forekommer. Jeg er også ked af at se alle de butikker, som bare må give op og lukker. Det er ikke det gamle Brønshøj – slet ikke – men trods det, så fornægter mit hjerte sig dog aldrig.

– Jeg har selv kørt min egen forretning fra bydelen, og den har altid været en god og tryg base for mig. Brønshøj er noget helt specielt, og mit håb er såmænd bare, at man passer godt på området i fremtiden. Det fortjener det.

– Og ja – jeg er efterhånden kommet op i årene. Men jeg ved, at man ikke skal være bange for at gå efter det, man orker og har lyst til. For eksempel spiller jeg tennis et par gange om ugen, og selvom det ikke går så hurtigt som før, så nyder jeg det, og jeg mærker, at det er godt for mig. Derfor vil jeg sige til andre, som er kommet op i alderen, at hvis man går og har lyst til at motionere, læse, lytte til musik eller andet, så gør det. I det mindste prøv. I mange tilfælde for ikke at sige de fleste – kommer der noget godt ud af det.

– For øvrigt mødes jeg med de gamle fodbolddrenge den sidste torsdag i måneden. Det sker i BB’s restaurant, hvor vi hygger os over noget mad og drikke. Og tro mig – de historier vi fortæller hver især om vores præstationer på banen i de unge dage bliver bedre og bedre. Der er sgu alligevel ingen, der kan huske det helt klart, siger John med et stort smil.

john1

En fantastisk aften for John Bengtsson sidste år, da en stor skare BB’ere – unge som gamle – hyldede kæmpen og lod hans billede komme på “Wall Of Fame”, som tæller klubbens største fodboldpersonligheder.

Sidste år blev John Bengtsson fortjent hyldet af sin gamle klub, og det skete med en stor fest i restauranten på Tingbjerg anlægget, hvor unge og gamle spillere var inviteret med. Ved den lejlighed fik han blandt andet en hædersplads på klubbens “Wall Of Fame”, hvor han nu har sit billede hængende med andre store spillere som Per Røntved og Ove Andersen.

– Ja det var en stor dag, siger John, – og så var det jo et rent surprise party. Jeg anede intet, før jeg stod midt i det hele. Det rørte mig meget – og naturligvis er jeg da stolt over, at man gjorde så meget ud af mig. 

Vi kan her fortælle lidt om baggrunden for den store hyldest, John Bengtsson blev til del. 

Den 16. april 1950 debuterede han på divisionsholdet som bare 17-årig mod Korsør i en kamp, hvor han scorede 2 mål.

John Bengtsson nåede i alt 283 kampe på divisionsholdet og scorede ikke færre end 120 mål !

I alt har han spillet 760 seniorkampe og scoret 472 mål.