Byggeriet skrider frem på Tingbjergs nye flotte kulturhus

             IMG_2129

Opførelsen af det 1500 kvadratmeter store Tingbjerg Kulturhus skrider frem. Det nye kulturhus som skal danne rammen om en lang række sociale og kulturelle aktiviteter i Tingbjerg og kommer blandt andet til at rumme bibliotek, café, værksteder, børnerum, beboerrum og en sal, der kan bruges til små koncerter eller andre arrangementer. Huset er tegnet af Cobe og bliver bygget sammen med Tingbjerg Heldagsskole, så skolen kan bruge kulturhusets faciliteter om dagen og omvendt om aftenen.

IMG_2126

2700-netavisen var i onsdags et smut forbi byggepladsen for at se, hvor langt man er nået. Og det begynder at tage form. Arbejdet er i fuld gang, og man kan næsten ikke lade være med at glæde sig til det færdige resultat står helt færdigt og klar. Når det er afsluttet, skulle det gerne se sådan ud –

                             20130930_indgang_1_E_che_web        

Kulturhuset skal være samlingspunkt for bydelen og et populært sted at opholde sig for Tingbjergs beboere, hvilket ifølge en af projektpartnerne, FSB, er en mangelvare i øjeblikket. Man håber også, at det nye kulturhus kan trække folk til fra andre dele af København. Alene husets arkitektur – som ligner en stor sættekasse, hvor man udefra kan kigge ind i bygningens forskellige rum – adskiller det fra de fleste andre byggerier. Huset bliver også specielt indvendigt, hvor store åbne rum kombineret med små, afsides kroge skal give mulighed for at finde ro i mylderet.

                             TINGBJERG_INT_web_0                            

Beboerne i bydelen har haft indflydelse på udformingen af Tingbjerg Kulturhus og Bibliotek, og det er sket efter en lang proces. Først og fremmest bliver det et hus, der skal fungere som samlingspunkt i bydelen, og som beboere kan være stolte af. Man har også ønsket, at huset skulle respektere sin kulturhistorie og smukke placering midt i Steen Eiler Rasmussens Tingbjerg. Det har man løst blandt andet gennem valg af materialer.

                                     IMG_2125

 

Tingbjerg Kulturhus ventes at blive indviet i sommeren 2016, og der er i sandhed noget af se frem til.

Arkitekt: Cobe

Projektpartnere: Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, FSB, SAB.

Samlet projektbeløb: 51 mio. kr.

Projektet finansieres af FSB og SAB med støtte fra Landsbyggefonden.